10 Gewoonten die rijke mensen volgen voor succes

gewoonten die rijke mensen volgen voor succes
gewoonten die rijke mensen volgen voor succes

Gewoonten die rijke mensen volgen voor succes

Op Shareably.net lazen we welke gewoonten de rijken onder hebben en hoe ze daardoor succesvol zijn. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over succes op deze website.


10 gewoonten die rijke mensen volgen voor succes

Bron: www.shareably.net


1. Schrijf het op

Een van de belangrijkste geheimen om rijk te worden is om een ​​plan te maken en je eraan te houden. Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het opschrijven van je doelen kan helpen om ze in je geest te planten en ze concreter te maken.

Het bijhouden van een dagboek en het maken van dagelijkse to-do-lijsten helpt ook enorm. Het is net zo belangrijk om je doelen voor de dag op te schrijven als je lange termijndoelen.

Zie hier ->>> Ieder doel realiseren: met deze 16 acties ga je dat ook doen!


2. Praat minder en luister meer

Iedereen praat graag over zichzelf, maar hoe vaak ontmoet je iemand die echt weet hoe hij moet luisteren? Luisteren is één van de meest cruciale onderdelen van communicatie, maar de meeste mensen zijn er niet zo goed in. Het ontwikkelen van je luistervaardigheden is iets dat je zeker zal onderscheiden van de rest.

Het is ook een van de beste manieren om een ​​bedrijf te beginnen. Als je een nieuw product of dienst in de markt probeert te zetten, luister dan gewoon naar mensen in plaats van te raden wat de markt wil. De meesten zullen je graag vertellen wat ze nodig hebben in hun leven en wat ze eraan willen veranderen.


3. Zorg goed voor jezelf

Niemand zal op je passen zoals jij en als je succesvol wilt zijn, moet je van jezelf een prioriteit in je leven maken. Je hebt een heldere geest nodig. Dit betekent je lichaam van gezonde voeding voorzien, regelmatig sporten en voldoende slapen.

Als je eindelijk over de finish komt, wil je ook gezond genoeg zijn om te kunnen genieten van de vruchten van je werk.


4. Ga naar buiten

Veel succesvolle mensen merken dat hun grootste inspiratie komt door zichzelf te dwingen naar buiten te gaan en de natuur op te zoeken. In plaats van klanten uit te nodigen op kantoor, kunt je ook afspreken in een koffiebar of park.


5. Lees meer boeken

Lezen is een gewoonte waar vrijwel alle succesvolle mensen last van hebben. Zet de TV uit en pak een boek.

Volgens Tom Corley, de auteur en onderzoeker van Rich Habits: The Daily Success Habits Of Wealthy Individuals, kiezen rijke mensen bijna altijd voor lezen in plaats van tijd besteden aan tv of film. Hoeveel lezen is genoeg? Hoewel er geen vast antwoord is, tonen onderzoeken aan dat 88% van de rijke mensen minstens 30 minuten per dag leest.


6. Omring jezelf met positieve invloeden

‘Je bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie u de meeste tijd doorbrengt.’ zegt de beroemde ondernemer Jim Rohn. Het is iets dat we allemaal eerder hebben gehoord. Kies je vrienden verstandig, zegt het oude gezegde. Maar hoeveel van ons volgen dat advies daadwerkelijk op?

De negatieve invloeden in je leven inruilen voor positieve is niet gemakkelijk, maar het is een keuze die uiteindelijk grote winst kan opleveren. Jezelf omringen met andere succesvolle mensen is een goede manier om op koers te blijven en zal inspireren om door te gaan in moeilijke tijden.


7. Spendeer je tijd zinvol

Houd in gedachten dat geld niet alles is, tijd is nog belangrijker. Het is één van je meest waardevolle bezittingen en je moet voorzichtig zijn hoe je er mee omgaat

In plaats van tijd te verspillen aan games of andere onproductieve dingen zoals drinken, gebruiken rijke mensen hun tijd voor activiteiten waar ze op de lange termijn echt baat bij hebben. Elimineer al die verspilde tijd uit je leven en probeer de extra uren te gebruiken om netwerkevenementen bij te wonen, naar de sportschool te gaan of nieuwe dingen te leren.


8. Zoek passief inkomen

Zoek een bron van passief inkomen. De echt rijken zijn degenen die constant geld verdienen, zelfs als ze slapen.

Of dat nu gaat om het starten van een nevenbedrijf, beleggen in aandelen of investeren in onroerend goed, de keuze is aan jou. Bijna alle rijke mensen hebben een manier om extra geld te verdienen zonder daar heel actief te moeten zijn.


9. Privé en zakelijk gescheiden houden

Het hebben van een duidelijke scheidslijn tussen werk en privé zal je niet alleen helpen om uitputting te voorkomen, maar zal er ook voor zorgen dat je een stuk energieker en meer gefocust bent wanneer je daadwerkelijk aan het werk bent.


10. Altijd blijven leren

Streef er altijd naar om jezelf te onderwijzen en nieuwe dingen te leren. Of dat nu betekent: lessen volgen, lezingen bijwonen of luisteren naar podcasts om op de hoogte te blijven van actuele gebeurtenissen en nieuws uit de branche, het idee is dat je altijd iets doet. De wereld verandert voortdurend en je wilt niet achterblijven.