, , , ,

25 beste podcasts 2022 volgens The Times

25 beste podcasts 2022 volgens The Times

Beste podcasts 2022 volgens The Times

Luisteren, luisteren, heerlijk luisteren: uren- en urenlang! Lees meer.


25 beste podcasts 2022 volgens The Times

Bron: www.thetimes.co.uk


Lees hier ->>> meer over media op deze website…


Geschiedenis


The Rest Is History

The Rest Is History is hilarisch, charmant en vol goede ideeën en topfeiten. Dit jaar behandelden ze alles van het vroege leven van Winston Churchill, de geschiedenis van Regency-mode en de Costa Ricaanse burgeroorlog.


Revolutions

Van Franse Jacobijnen tot Russische marxisten via Cavaliers v Roundheads en de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, dit is een briljante, vermakelijke gids over grote delen van het turbulente verleden.


Empire

Dit is een vermakelijke gids voor de vaak roemloze geschiedenis van de Britse aanwezigheid in India vanaf de komst van de Oost-Indische Compagnie tot de implosie van het rijk.


Nieuws en Politiek


The Rest Is Politics

Dit jaar lanceerden Rory Stewart en Alastair Campbell een podcast met politiek commentaar. Het leek een ietwat vreemd idee, maar het was een verbluffend succes en stond het grootste deel van het jaar bovenaan de hitlijsten.

Eigenzinnig, geestig en soms twistziek, Campbell en Stewart putten uit hun ervaring binnen de overheid om de chaotische gebeurtenissen in de moderne politiek te analyseren.


Zie hier de Top 100 beste tools om te leren 2022.


The News Agents

Er is een nauwe (en voor sommigen misschien claustrofobische) focus op gebeurtenissen in Westminster, maar het valt niet te ontkennen dat Maitlis en Sopel een geweldige tijd hebben, bevrijd van de onpartijdige eisen van de BBC.


The Backstory with Andrew Neil

Dit is een geweldige interviewshow van Neil. Onder degenen die hij in deze eerste serie in het vizier heeft. Denk aan Generaal David Petraeus, Charles Moore, David Miliband en Katharine Birbalsingh.


Stories of our times

Elke dag graaft Manveen Rana (of David Aaronovitch van de Times-commentaarpagina’s) diep in een van de grote verhalen van het moment. Dit met de hulp van het netwerk van deskundige correspondenten van The Times.

Of het nu het laatste nieuws uit China is of een uitleg van wat er in godsnaam aan de hand is in Westminster, ze raken de kern van het nieuws.


Buitenland


Americast

De Amerikaanse politiek kan deprimerend zijn, maar Justin Webb, Marianna Spring, Anthony Zurcher en Sarah Smith hebben duidelijk veel plezier terwijl ze de nieuwste waanzin uit de VS debiteren


Zie hier de Top 100 meest inspirerende mensen 2022.


The Prince

Deze podcast van The Economist is een uitstekende gids voor zijn leven en tijden, waarin Xi wordt gevolgd vanaf zijn geboorte in een van de meest vooraanstaande families van de Chinese Communistische Partij tot zijn ondergang en ballingschap op het platteland.


Battleground: Ukraine

Militaire historici Saul David en Patrick Bishop krijgen elke week gezelschap van een gast om de laatste ontwikkelingen te bespreken.

Dit gaat van de realiteit van het leven in de frontlinie tot tactische blunders tot de tanks, geweren en drones die op het slagveld worden gebruikt.


Entertainment


Off Air . . . with Jane and Fi

Twee vrienden praten goed over alles, van het alledaagse en het triviale tot het nieuws en het geopolitieke. Ze zetten de wereld altijd op de rails.


Unreal: A Critical History of Reality TV

Dit is een meeslepende (zij het deprimerende) kijk op de lugubere wereld van reality-televisie.


Zie hier de Top 10 landen met de meeste schulden 2023.


Ideeën


If Books Could Kill

Ze deconstrueren vernietigend de grote flitsende ideeën in een reeks boeken van het werk van Malcolm Gladwell tot Freakonomics. Is de “10.000 uur regel” onzin? In hoeverre is economie ooit echt contra-intuïtief?


Zie hier de samenvatting van Peak – Anders Ericsson en Robert Pool


The Long History of Argument

Stewart traceert de geschiedenis van het debat van de hoge retoriek van het oude Griekenland tot het chaotische gebabbel van de moderne tijd.


In Our Time

Informeerde over alles: van Bauhaus-ontwerp tot het oratorium van Demosthenes via de poëzie van Wilfred Owen, de wetenschap van het elektron en de dood van sterren. In Our Time loopt al tientallen jaren, maar het veroudert als een goede wijn.


Onderzoek


Hoaxed

Hoaxed volgt het opmerkelijke, angstaanjagende verhaal van Ella Draper en haar partner Abraham Christie. Zij beweerden dat de kinderen van Draper waren misbruikt door een satanische pedofielencultus in . . . Hampstead.


Twin Flames

Internetgekken zijn als goud voor podcastproducenten. De mensen van Wondery troffen de online liefdescoaches Jeff en Shaleia Ayan die hun klanten leerden dat alle mensen een “tweelingvlam” hebben. Dit is een persoon met wie je hoort te zijn, wat er ook gebeurt.


The Feud

Christ Church College probeerde zijn decaan, Martin Percy, te ontslaan en beschuldigde hem van “immoreel, schandalig of schandelijk gedrag”. Hij ontkende de beschuldigingen en weigerde stilletjes te gaan. Allerlei wendingen volgden.


Zie hier de Top 10 beroemdste Russische schrijvers aller tijden.


Londongrad

Deze fascinerende podcast van Tortoise onderzoekt hoe voormalig KGB-agent Alexander Lebedev en zijn zoon, de kranteneigenaar en door Boris Johnson aangestelde heer Evgeny Lebedev, de Londense samenleving veroverden en invloedrijke figuren voor zich wisten te winnen met hun uitbundige feesten.


Criminaliteit


Who Killed Daphne?

In deze buitengewone true crime-podcast onderzoekt een zoon de dood van zijn moeder. De Maltese onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia kwam om bij een autobom.

Haar zoon Matthew vermoedde dat er schimmige politieke krachten aan het werk waren. En zo begint een huiveringwekkende afdaling in de duistere, verwarde politiek van Malta.

Te horen is een interview met niet alleen de voormalige premier Joseph Muscat, een soort wannabe Tony Blair-figuur, maar ook de man die de moord op Galizia bekende, George Degiorgio.


Lady Killers with Lucy Worsley

Echte misdaad (entertaint!) Plus geschiedenis (leert!). Lady Killers volgt de mysterieuze misdaden van moordzuchtige Victoriaanse dames. Heeft een Victoriaanse dame uit de hogere middenklasse de thee van haar man vergiftigd?


Fairy Meadow

Een opmerkelijke achtdelige podcast van BBC Sounds over de verdwijning van de driejarige Cheryl Grimmer van een Australisch strand in 1970.


Sport


That Peter Crouch Podcast

Deze podcast, gehost door de voormalige Engelse voetballer Peter Crouch en presentator Chris Stark, behandelt de ins en outs van het prachtige spel.

Het spreidt ook zijn net verder uit over kwesties als “WK-weduwen” en de meest bitchiest-aanvallers van het spel. Gasten zijn onder meer de zanger Ed Sheeran.


Tailenders

De vrolijke en goedaardige Tailenders van Radio 5 live wordt gepresenteerd door presentator Greg James, cricketspeler Jimmy Anderson en muzikant Felix White.


Literatuur


Close Readings

De beste poëziepodcast. Professoren Seamus Perry (Oxford) en Mark Ford (UCL) analyseren het werk van de grootste dichters van de 19e en 20e eeuw.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie