Alle klimbossen en klimparken in Nederland en Vlaanderen

0
Alle klimbossen en klimparken in Nederland en Vlaanderen
Alle klimbossen en klimparken in Nederland en Vlaanderen

Alle klimbossen en klimparken in Nederland en Vlaanderen

Wij zijn op zoek gegaan naar alle klimbossen en klimparken in Nederland en Vlaanderen. Dit stukje zal ook niet in één keer af zijn en is nog verre van compleet, maar dat boeit niet, we gaan er de komende maanden mee aan de slag.

En daarnaast is het voorlopig nog geen zomer, dus we hebben nog ff de tijd. Is er een klimpark dat wat extra aandacht wil, dan kan dat en dan moet je ff contact opnemen met de redactie.


Lees hier ->>> meer over de natuur in Nederland op deze website…


Alle klimbossen en klimparken in Nederland en Vlaanderen

 


Klimparken in Drenthe


Outdoor Grolloo

Van de website: “Een prachtig Klimbos gelegen op een absoluut unieke plek. Rondom en op recreatieplas De Kleine Moere zijn inmiddels 6 parkoersen gerealiseerd variërend tussen de 2 en 10 meter hoogte. 76 hindernissen en maar liefst 725 meter kabelbaan wachten op jou. Als je durft tenminste. De langste kabelbaan is 200 meter lang en gaat vanaf 10 meter hoogte bijna volledig over het water. Klimmen bij Outdoor Grolloo biedt een uitdaging, plezier, avontuur en een gegarandeerde adrenalinekick.”

De prijzen
Volwassenen: 17,- Euro
Kinderen 8 t/m 12: 13,- Euro
Kinderen 13 t/m 17:15,- Euro

Waar ?
Outdoor Grolloo
Oostereind 12
9444 XD Grolloo
Nederland
T: +31 (0)592 50 16 55


Klimparken in Noord-Brabant


Klimbos Brabant

Van de website: “”In de bossen van Overloon dichtbij de grens van Brabant ligt Klimbos Brabant KlimKong. Dit is het mooiste en veiligste klimbos van Nederland. In ons Klimbos maken we gebruik van een doorlopend veiligheidssysteem, hierdoor hoef je niet losgekoppeld te worden om van de ene naar een andere kabel te gaan op een platform. In Klimbos Brabant hebben we diverse spannende onderdelen in de parcours zitten zoals touwbruggen, touwladders of een tokkelbaan. Wij hebben voor jong en oud verschillende parcours. De laagste is twee meter van de grond en voor de echte klimmers hebben wij een parcours van twaalf meter boven de grond.””

Waar…
KlimKong
Museumpark 1, 5825 AM Overloon
M: 06 – 517 62 000
T: 041 -337 72 55
F: 041 -322 91 98

Klimpark Biesbosch

Van de website: “Op recreatieterrein De Kurenpolder in de Biesbosch heeft Team Biesbosch samen met Kurenpolder Recreatie het grootste en meest spectaculaire klimpark van Nederland gerealiseerd! Aan de rand van het Kurenmeer staat het klimparcours op een eiland. De parcoursen zijn zo ingericht dat het geschikt is voor alle leeftijden. Bovendien is er een zipline parcours van meer dan 700 meter over het water!! De langste zipline is 350 meter ineens over het water.”

Waar?

Klimpark Biesbosch
Kurenpolderweg 31
4273LA Hank

T: 06 – 579 145 65
E: info@klimparkbiesbosch.nl


Klimparken in Noord-Holland


Outdoorpark Hoornse Vaart

Van de website: “Een spannend uitje voor jong en oud! Het klimpark ligt naast sportcomplex Hoornse Vaart en staat voor avontuur op grote hoogte. Lekker actief bezig zijn in de buitenlucht!”

Waar?
Outdoorpark Hoornse Vaart
Hertog Aalbrechtweg 4
1823 DL Alkmaar
T: 072-5489312
M: Outdoorpark Hoornse Vaart


Klimparken in Overijssel


Klim & Adventurepark, Hellendoorn

Van de website: “Sinds mei 2012 is ons “Klim & Adventurepark” geopend! Het klimpark is met een hoogte parcours op 1, 4 en 7 meter hoog en 30 verschillende hindernissen geschikt voor jong en oud, groepen en passanten! Het Adventurepark heeft o.a. een klimmuur van 10 meter hoog, tokkelbanen, BaseJump, boogschieten, kratstapelen en nog veel meer! En heeft hiermee de perfecte ingredienten voor groepen, familieuitjes en teambuilding! Kinderen kunnen vanaf 5 jaar met een reikhoogte van 1.40m al bij ons komen klimmen en klauteren op het kinderparcours.”

De prijzen
Vanaf 14,50 euro.

Waar ?
Klimpark Adventure World
Energieweg 6
Nijverdal

T: 0548 – 62 10 03
F: 0548 – 62 07 10
M: info@kartplaza.nl

Ze hebben een Video!


Klimparken in Zeeland


 

De Zeeuwse Gasten: Klimbos Westerschouwen

Nieuw!!! Open vanaf maart 2014

Van de Website: “Daag jezelf uit!… Hoog boven de grond van boom tot boom met tokkelbanen, touwladders, wiebelbruggen en vele andere klimonderdelen. Er zijn vier verschillende uitdagende parcoursen in het klimbos. Het is een leuke actieve beleving van de natuur voor gezinnen, scholen en bedrijven. Voor zowel jong en oud, als voor beginnende en gevorderde klimmers is het een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit!”

De Zeeuwse Gasten: Klimbos Westerschouwen
Duinpad 1, 4328 PK
4328 PK, Burgh Haamstede

T: 0111-450045
E: klimbos@dezeeuwsegasten.nl


Klimparken in Zuid-Holland


Klimpark Fun Forest Rotterdam

Van de website: “De naam ‘Klimpark Fun Forest’ zegt het eigenlijk al: bij ons kun je klimmen! Klimpark Fun Forest Rotterdam heeft maarliefst 6 parcoursen met onder andere touwladders, wiebelbruggen en tokkelbannen! Kinderen kunnen al vanaf 8 jaar (1.30 meter) komen klimmen. Het klimmen bij Klimpark Fun Forest duurt 3 uur.”

Fun Forest Rotterdam
Langepad 71
Kralingse Bos
3062 CJ, Rotterdam

T: 0900 – 336 73 78


Zie hier de Top 10 nationale parken in Portugal.


Klimbossen en klimparken in Vlaanderen


Avonturenpark De Warre

Van de website: “Midden in de prachtige natuur en tussen de talrijke bomen bevindt zich “”Het Klimpark De Warre” en “”Het Grote Apenavontuur”. Bent u een sportvereniging, familie, bedrijf, groep,! die erop uit willen gaan, dan hebben wij zeker voor iedereen wat wils. Houden jullie van hoogte, klimmen, avontuur en spanning dan is “”Het Klimpark De Warre” zeker een aanrader. Zoeken jullie iets voor teambuilding, samen uitdagingen aan gaan waarmee je de lachspieren traint dan is “”Het Grote Apenavontuur” hiervoor geschikt.”

De prijzen…
Laag parcours (2,5 uur) € 15/persoon
Hoog parcours (3 uur) € 20/persoon

Waar?
Avonturenpark De Warre
Ketelstraat 77
3680 Neeroeteren (Maaseik), België

T: +32(0)89 85 23 16
F:: +32(0)89 85 43 63
E: info@klimpark.be


 

Geef een reactie