Advertentie

Alle klimbossen en klimparken in Nederland en Vlaanderen

Wij zijn op zoek gegaan naar alle klimbossen en klimparken in Nederland en Vlaanderen. Dit omdat het een ultiem uitje is voor jongens, stoere vaders en zelfs voor stoere meisjes en moeders. De paden op, de bomen in (*). Dit stukje zal ook niet in één keer af zijn en is nog verre van compleet, maar dat boeit niet, we gaan er de komende maanden mee aan de slag. En daarnaast is het voorlopig nog geen zomer, dus we hebben nog ff de tijd. Is er een klimpark dat wat extra aandacht wil, dan kan dat en dan moet je ff contact opnemen met de redactie.

Alle klimbossen en klimparken in Nederland en Vlaanderen

Alle klimbossen en klimparken in Nederland en Vlaanderen
Alle klimbossen en klimparken in Nederland en Vlaanderen
Advertentie

Alle klimbossen en klimparken in Nederland en Vlaanderen

 

Klimparken in Drenthe

 

Outdoor Grolloo

Van de website: “Een prachtig Klimbos gelegen op een absoluut unieke plek. Rondom en op recreatieplas De Kleine Moere zijn inmiddels 6 parkoersen gerealiseerd variërend tussen de 2 en 10 meter hoogte. 76 hindernissen en maar liefst 725 meter kabelbaan wachten op jou. Als je durft tenminste. De langste kabelbaan is 200 meter lang en gaat vanaf 10 meter hoogte bijna volledig over het water. Klimmen bij Outdoor Grolloo biedt een uitdaging, plezier, avontuur en een gegarandeerde adrenalinekick.”

De prijzen
Volwassenen: 17,- Euro
Kinderen 8 t/m 12: 13,- Euro
Kinderen 13 t/m 17:15,- Euro

Waar ?
Outdoor Grolloo
Oostereind 12
9444 XD Grolloo
Nederland
T: +31 (0)592 50 16 55

Klimparken in Noord-Brabant

 

Klimbos Brabant

Van de website: “”In de bossen van Overloon dichtbij de grens van Brabant ligt Klimbos Brabant KlimKong. Dit is het mooiste en veiligste klimbos van Nederland. In ons Klimbos maken we gebruik van een doorlopend veiligheidssysteem, hierdoor hoef je niet losgekoppeld te worden om van de ene naar een andere kabel te gaan op een platform. In Klimbos Brabant hebben we diverse spannende onderdelen in de parcours zitten zoals touwbruggen, touwladders of een tokkelbaan. Wij hebben voor jong en oud verschillende parcours. De laagste is twee meter van de grond en voor de echte klimmers hebben wij een parcours van twaalf meter boven de grond.””

Waar…
KlimKong
Museumpark 1, 5825 AM Overloon
M: 06 – 517 62 000
T: 041 -337 72 55
F: 041 -322 91 98

Klimpark Biesbosch

Van de website: “Op recreatieterrein De Kurenpolder in de Biesbosch heeft Team Biesbosch samen met Kurenpolder Recreatie het grootste en meest spectaculaire klimpark van Nederland gerealiseerd! Aan de rand van het Kurenmeer staat het klimparcours op een eiland. De parcoursen zijn zo ingericht dat het geschikt is voor alle leeftijden. Bovendien is er een zipline parcours van meer dan 700 meter over het water!! De langste zipline is 350 meter ineens over het water.”

Waar?

Klimpark Biesbosch
Kurenpolderweg 31
4273LA Hank

T: 06 – 579 145 65
E: info@klimparkbiesbosch.nl

Klimparken in Noord-Holland

 

Outdoorpark Hoornse Vaart

Van de website: “Een spannend uitje voor jong en oud! Het klimpark ligt naast sportcomplex Hoornse Vaart en staat voor avontuur op grote hoogte. Lekker actief bezig zijn in de buitenlucht!”

Waar?
Outdoorpark Hoornse Vaart
Hertog Aalbrechtweg 4
1823 DL Alkmaar
T: 072-5489312
M: Outdoorpark Hoornse Vaart

Klimparken in Overijssel

 

Klim & Adventurepark, Hellendoorn

Van de website: “Sinds mei 2012 is ons “Klim & Adventurepark” geopend! Het klimpark is met een hoogte parcours op 1, 4 en 7 meter hoog en 30 verschillende hindernissen geschikt voor jong en oud, groepen en passanten! Het Adventurepark heeft o.a. een klimmuur van 10 meter hoog, tokkelbanen, BaseJump, boogschieten, kratstapelen en nog veel meer! En heeft hiermee de perfecte ingredienten voor groepen, familieuitjes en teambuilding! Kinderen kunnen vanaf 5 jaar met een reikhoogte van 1.40m al bij ons komen klimmen en klauteren op het kinderparcours.”

De prijzen
Vanaf 14,50 euro.

Waar ?
Klimpark Adventure World
Energieweg 6
Nijverdal

T: 0548 – 62 10 03
F: 0548 – 62 07 10
M: info@kartplaza.nl

Ze hebben een Video!

Klimparken in Zeeland

 

De Zeeuwse Gasten: Klimbos Westerschouwen

Nieuw!!! Open vanaf maart 2014

Van de Website: “Daag jezelf uit!… Hoog boven de grond van boom tot boom met tokkelbanen, touwladders, wiebelbruggen en vele andere klimonderdelen. Er zijn vier verschillende uitdagende parcoursen in het klimbos. Het is een leuke actieve beleving van de natuur voor gezinnen, scholen en bedrijven. Voor zowel jong en oud, als voor beginnende en gevorderde klimmers is het een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit!”

De Zeeuwse Gasten: Klimbos Westerschouwen
Duinpad 1, 4328 PK
4328 PK, Burgh Haamstede

T: 0111-450045
E: klimbos@dezeeuwsegasten.nl

Klimparken in Zuid-Holland

 

Klimpark Fun Forest Rotterdam

Van de website: “De naam ‘Klimpark Fun Forest’ zegt het eigenlijk al: bij ons kun je klimmen! Klimpark Fun Forest Rotterdam heeft maarliefst 6 parcoursen met onder andere touwladders, wiebelbruggen en tokkelbannen! Kinderen kunnen al vanaf 8 jaar (1.30 meter) komen klimmen. Het klimmen bij Klimpark Fun Forest duurt 3 uur.”

Fun Forest Rotterdam
Langepad 71
Kralingse Bos
3062 CJ, Rotterdam

T: 0900 – 336 73 78

Klimbossen en klimparken in Vlaanderen

 

Avonturenpark De Warre

Van de website: “Midden in de prachtige natuur en tussen de talrijke bomen bevindt zich “”Het Klimpark De Warre” en “”Het Grote Apenavontuur”. Bent u een sportvereniging, familie, bedrijf, groep,! die erop uit willen gaan, dan hebben wij zeker voor iedereen wat wils. Houden jullie van hoogte, klimmen, avontuur en spanning dan is “”Het Klimpark De Warre” zeker een aanrader. Zoeken jullie iets voor teambuilding, samen uitdagingen aan gaan waarmee je de lachspieren traint dan is “”Het Grote Apenavontuur” hiervoor geschikt.”

De prijzen…
Laag parcours (2,5 uur) € 15/persoon
Hoog parcours (3 uur) € 20/persoon

Waar?
Avonturenpark De Warre
Ketelstraat 77
3680 Neeroeteren (Maaseik), België

T: +32(0)89 85 23 16
F:: +32(0)89 85 43 63
E: info@klimpark.be

(*)Hier volgt de tekst van De paden op, de lanen in…

De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas.
Met stralend oog en blijde zin.
En goed gevulde tas.
De Zonne lacht ons vrolijk toe,
ons groet der vooglenzang.
En wij worden vast niet moe.
Al wand’len w’uren lang.
Tra-ta-ta-ta bom, bom, tra-ta-ta-ta bom, bom.
Al wand’len w’uren lang.

Marcheren is gezond voor ’t bloed.
Verruimd wordt d’enge borst.
’t Versterkt de spier van been en voet.
’t Wket eetlust op en dorst.
Daarom vooruit en inde maat.
Zo netjes als ’t maar kan.
Nu ’t eensgezind en ordlijk gaat,
Heeft elk plezier er van.
Tra-ta-ta-ta bom, bom, tra-ta-ta-ta bom, bom.
Heeft elk plezier er van….”

advertentie

Laat een reactie achter

Geef hier je reactie!
Naam hier