, , ,

Dieren die het hardst bijten – De top 20

Zeekrokodil: Dieren die het hardst bijten - De top 20

Dieren die het hardst bijten – De top 20

Wij bijten met een maximale kracht van 150 tot 200 PSI. Dat is dus niets vergeleken met de nummer één op deze lijst. Dat beestje bijt 20 keer harder dan dat wij kunnen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over dieren op deze website…


Dieren die het hardst bijten – De top 20

PSI (Pound-force per square inch) is de druk uitgeoefend door één pound-force op één vierkante inch. 1.000 PSI is 70 kilo per centimeter oppervlak.


20. Poema – PSI: 350

Poema

Poema

De poema is een katachtig dier dat in geheel Midden- en Zuid-Amerika en in het westen van Noord-Amerika voorkomt.


19. Grijze wolf- PSI: 406

Grijze wolf
De grijze wolf komt op het noordelijk halfrond voor. Ze leven in groepen met een sociale structuur. De wolf is de voorouder van de hond. Een wolf en een hond kunnen samen vruchtbare nakomelingen voortbrengen, zodat ze, volgens een gangbaar soortbegrip in de biologie, tot dezelfde soort kunnen worden gerekend.


18. Mastiff (Domestic Dog) – PSI: 455

Mastiff

Mastiff

De mastiff is een zware en krachtige hond, die vroeger als oorlogshond werd gebruikt. Vandaag wordt hij vooral als beschermhond ingezet. Het hoofd is breed tussen de oren en het voorhoofd is vlak. De huid ligt in rimpels. Hij heeft hangende oren die dun aanvoelen. De vacht is kort en niet te fijn en is bruin of bruinachtig.


Zie hier de top 10 meest agressieve dieren ter wereld.


17. Leeuw – PSI: 650

Leeuw

Leeuw

Het mannetje heeft een kop-romplengte van 172 tot 250 cm en een lichaamsgewicht van 150 tot 280 kg. Een leeuw heeft 26 tanden. Bovenaan heeft hij 6 snijtanden, 2 hoektanden, 2 voorkiezen en 4 kiezen. Onderaan heeft hij 6 snijtanden, 2 hoektanden, 2 voorkiezen en 2 kiezen.


16. Witte haai – PSI: 669

Witte haai

Witte haai

De witte haai of mensenhaai is de grootste roofvis ter wereld. De bek is breed en heeft karakteristieke driehoekige tanden met gezaagde randen. De eerste rugvin is zeer lang en hoog. De borstvinnen zijn breed en sikkelvormig. De witte haai wordt gemiddeld ongeveer 4 tot 5 meter lang en zo’n 680 tot 1100 kilo zwaar. De maximale afmetingen zijn ongeveer 5 tot 6 meter en het maximale gewicht bedraagt ongeveer 2000 kilo.


14. Jaguar – PSI: 700

Jaguar

Jaguar

De jaguar komt voor in Midden-Amerika en een groot deel van Zuid-Amerika. Hij lijkt oppervlakkig sterk op de luipaard, maar is zwaarder gebouwd en heeft een forsere rozettentekening.


13. Bruine beer – PSI: 850

Bruine beer

Bruine beer

Deze dieren zijn groot en stevig gebouwd. De geslachten geven elkaar in lichaamsbouw weinig toe, maar de mannetjes worden wel dubbel zo zwaar als de meer tengere vrouwtjes. De dikke vacht is meestal donkerbruin, maar de kleur kan variëren van blond tot zwart. Aan de sterke voorpoten bevinden zich lange, niet intrekbare klauwen. Verder hebben ze een opvallende schouderbult. De lichaamslengte bedraagt 1,7 tot 2,8 m, de staartlengte is 5 tot 20 cm en het gewicht 80 tot boven de 600 kg.


12. Siberische tijger – PSI: 950

Siberische tijger

Siberische tijger

Deze tijger blijft, afhankelijk van de voedselvoorraad, soms jarenlang in een vast territorium. Ze markeren dat territorium met urine, en krabben aan de bomen. Mannelijke territoria overlappen elkaar nooit, vrouwelijke daarentegen wel. De Siberische tijger houdt vijanden buiten op plaatsen waar hij het nodig acht. Denk aan een grote voedselbron of een stuk grond dat tevens aan een wijfje behoort. Wat wel kan is het doorkruisen van het gebied door zowel mannetjes als vrouwtjes, zolang ze er maar niet blijven.


11. Alligatorschildpad – PSI: 1004

Alligatorschildpad

Alligatorschildpad

De alligatorschildpad is een grote schildpaddensoort uit de familie bijtschildpadden. Het vlees van de alligatorschildpad wordt beschouwd als erg smakelijk. Hierdoor is er al sinds de kolonisatie hevig op de schildpad gejaagd waardoor de soort nu zeldzamer is.


Zie hier de Top 10 grootste schildpadden ter wereld.


Top 10 dieren die het hardst bijten


10. Bengaalse tijger – PSI: 1050

Bengaalse tijger

Bengaalse tijger

De schofthoogte van de Bengaalse tijger is ongeveer 100 à 110 centimeter. Mannetjes hebben een kop-romplengte van 270 tot 310 centimeter en een lichaamsgewicht van 180 tot 258 kilogram.


8. Gestreepte hyena – PSI: 1100

 Gestreepte hyena

Gestreepte hyena

De gestreepte hyena is een typische hyena, met een grote, brede kop, een lange nek en lange poten, een aflopend lichaam. De schouders liggen veel hoger dan de heupen en ze hebben dat typische loopje. Hij is kleiner dan de gevlekte hyena. De oren zijn groot en gepunt. Ook de ogen zijn groot. De snuit is stomp met een hondachtige neus.


8. IJsbeer – PSI: 1100

 IJsbeer

IJsbeer

De ijsbeer is zeer groot en krachtig. Mannetjes worden 2,3 tot 2,6 meter lang en wegen 300 tot 800 kilogram. Vrouwtjes zijn kleiner dan de mannetjes en worden 1,8 tot 2 meter lang en 150 tot 300 kilogram zwaar.


7. Grizzlybeer – PSI: 1250

Grizzlybeer

Grizzlybeer

Hij kan op zijn achterpoten staand een hoogte van 3 meter bereiken en tot 600 kg zwaar worden. De bouw van de beer is gericht op het zoeken en graven naar voedsel in de grond. Vandaag de dag komt het dier vooral nog in een aantal natuurparken voor, in de Verenigde Staten alleen nog in Yellowstone National Park en in Alaska en Canada in het westen rond de parken Jasper National Park en Banff National Park.


6. Stierhaai – PSI: 1250

Stierhaai

Stierhaai

De stierhaai wordt maximaal 350 centimeter lang en 316,5 kilogram zwaar. Vrouwtjes worden groter dan mannetjes. Vrouwtjes zijn gemiddeld 240 centimeter lang en 130 kilogram zwaar, mannetjes 225 centimeter lang en 95 kilogram.


Top 5 dieren die het hardst bijten


5. Gorilla – PSI: 1300

Gorilla

Gorilla

De gorilla is een herbivoor die leeft in de Centraal- en West-Afrikaanse regenwouden. Gorilla’s leven voornamelijk op de bosbodem. Het mannetje heeft een hoogte van tussen de 1,65 m en 1,90 m, en weegt tussen de 140 en 210 kg.


4. Nijlpaard – PSI: 1821

Nijlpaard

Nijlpaard

Nijlpaarden leven in en om het water, in rivieren, plassen, meren en moerassen in een groot deel van Afrika. Het nijlpaard heeft een kop-romplengte van 280 tot 350 centimeter en een schouderhoogte van 130 tot 165 centimeter. De staart is 35 tot 50 centimeter lang. Mannetjes zijn groter dan vrouwtjes. Vrouwtjes wegen over het algemeen 510 tot 2500 kilogram, mannetjes 650 tot 3200. De mannetjes blijven veelal hun hele leven groeien.


Top 3 dieren die het hardst bijten


3. Mississippialligator PSI: 2125

Mississippialligator

Mississippialligator

De mississippialligator komt voor in een brede strook langs de kust van uiterst zuidoostelijk Amerika. In het uiterst noordoostelijke deel van Mexico komen uitgezette exemplaren voor. De alligator leeft langs de oevers van meren en rivieren en heeft een voorkeur voor moerasachtige gebieden. De alligator leeft van vissen, zoogdieren en andere reptielen. De mississippialligator wordt ongeveer drie tot vier meter lang, uitschieters daargelaten.


2. Nijlkrokodil – PSI: 5000

De nijlkrokodil is de grootste van de vier in Afrika voorkomende soorten krokodilachtigen en kan een lengte van 6,2 meter en een gewicht van meer dan 700 kilo bereiken.
De nijlkrokodil is de grootste van de vier in Afrika voorkomende soorten krokodilachtigen en kan een lengte van 6,2 meter en een gewicht van meer dan 700 kilo bereiken.


1. Zeekrokodil – PSI: 7700

Zeekrokodil

Zeekrokodil

De zeekrokodil is de grootste vertegenwoordiger van de nog levende krokodilachtigen en daarmee het grootste nog levende reptiel. Oudere mannetjes van meer dan zes meter zijn tussen de 1000 en 1200 kilo zwaar. In Bunawan (Filipijnen), is in september 2011 de grootste zeekrokodil gevangen tot nu toe. Hij woog 1075 kilo en was 6,40 meter lang.