, ,

Koffiedrinkers zullen waarschijnlijk de rest van ons overleven zegt studie

Koffiedrinkers zullen waarschijnlijk de rest van ons overleven zegt studie

Koffiedrinkers zullen waarschijnlijk de rest van ons overleven zegt studie

Op basis van een analyse van bijna een half miljoen records in de UK Biobank, leven mensen die elke dag twee tot drie kopjes koffie drinken langer. Ze vertonen ze minder hart- en vaatziekten in vergelijking met degenen die zich onthouden van de drank.


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website…


Koffiedrinkers zullen waarschijnlijk de rest van ons overleven zegt studie

Hoewel het onderzoek niet beweert dat het drinken van meer koffie jaren aan je leven toevoegt, is het een intrigerende uitkomst die wetenschappers graag verder onderzoeken.

Het is ook belangrijk om de bevindingen af ​​te wegen tegen eerdere onderzoeken. Die laten hersenkrimp zien en een verhoogd risico op dementie aan een dagelijkse gewoonte van zes of meer kopjes koffie.


Zie hier: 5 redenen waarom goede koffie op het werk noodzakelijk is.


“De resultaten suggereren dat een milde tot matige inname van gemalen koffie, instantkoffie en cafeïnevrije koffie moet worden beschouwd als onderdeel van een gezonde levensstijl.” vertelt Peter Kistler van het Baker Heart and Diabetes Institute in Australië.

De deelnemers zijn gegroepeerd op basis van hun dagelijkse koffieconsumptie en wat voor soort koffie ze meestal dronken. Er waren iets meer dan 100.000 mensen die vertelden dat ze helemaal geen koffie dronken.


Zie hier: denken aan koffie maakt je alerter zegt onderzoek.


Als onderdeel van de analyse hielden de onderzoekers rekening met de effecten van leeftijd, geslacht, etniciteit, obesitas, hoge bloeddruk, diabetes, slaapapneu, rookstatus roken thee- en alcoholgebruik.

Van daaruit konden Kistler en collega’s verschillen in hartgezondheidsresultaten en overlijden door welke oorzaak dan ook berekenen voor alle koffiedrinkers gedurende de onderzoeksperiode. Dit vergeleken ze met degenen die geen koffie dronken.


Zie hier: waar krijg je de beste koffie van Nederland?.


Koffie en lang leven..

Zoals veel eerder onderzoek heeft aangetoond, is koffie een complexe stof die op een aantal complexe manieren met het lichaam in wisselwerking staat. Het gaat manieren die wetenschappers nog steeds proberen te begrijpen. Dat deze studie zoveel mensen over een langere periode omvat, maakt het verband tussen koffiedrinken en een lang leven alleen maar sterker.


Zie hier: drinken van cafeïne kan je stofwisseling stimuleren, vertelt een nieuwe studie ons.


Kistler: “Onze bevindingen geven aan dat je het drinken van bescheiden hoeveelheden koffie van alle soorten niet moet ontmoedigen, maar zou je kunnen zien als onderdeel van gezond gedrag.”


Zie hier: is koffie goed voor je? Ja, het kan darmkanker voorkomen…


Bron en meer informatie: The impact of coffee subtypes on incident cardiovascular disease, arrhythmias, and mortality: long-term outcomes from the UK Biobankin de European Journal of Preventive Cardiology, https://doi.org/10.1093/eurjpc/zwac189, 27 september 2022


Zie hier het aantal mensen met diabetes wereldwijd 2022.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie