Koopmans tegen Blanchard, video van een boksklassieker

0
Koopmans tegen Blanchard, video van een boksklassieker
Koopmans tegen Blanchard, video van een boksklassieker

Koopmans tegen Blanchard, video van een boksklassieker

Koopmans tegen Blanchard, dat waren nog eens tijden. Want ooit kende Nederland geweldige bokstijden met mannen als Rudy Koopmans en Alex Blanchard.

In een bomvol en uitverkocht Sportpaleis Ahoy in Rotterdam vochten op 15 november 1982 Koopmans en Blanchard. Rudi Koopmans verdedigde zijn Europese titel halfzwaar gewicht en won in ronde acht.

Deze partij ging de boeken in als een klassieker en bij het zien van de beelden nu, 30 jaar later blijft dat zo. Voor de echte boksliefhebber!


Lees hier ->>> meer over boksen op deze website.


Koopmans tegen Blanchard, video van een boksklassieker, 1982

 

Rudy Koopmans

(Wikipedia)

Rudi Koopmans
Rudi Koopmans

Rudy Koopmans (Leeuwarden, 30 januari 1948) is een voormalig Nederlands bokser. Koopmans bokste in 1977 voor het eerst om de Europese titel in het halfzwaargewicht. Hij verloor van de Italiaan Aldo Travesaro. Een jaar later versloeg hij Travesaro wel. Tot 1984 bleef hij in tien partijen waarin hij werd uitgedaagd overeind. In 1984 verloor hij echter door opgave de titel aan de Fransman Richard Caramanolis.

Op 28 november 1980 bokste Koopmans om de wereldtitel tegen de Amerikaan Eddie Mustafa Muhammad. Het werd een kansloze missie. Al na drie ronden staakte de scheidsrechter de match omdat verder boksen voor Koopmans onverantwoord was, een zogenaamd ’technisch knock-out’. Volgens Koopmans had hij een kopstoot van zijn tegenstander gekregen.


Zie hier de Top 10 beste boksers in Rocky & Creed met beeld.


Na de verloren Europese titel in 1984 stopte Koopmans met zijn professionele carriëre maar hij bleef actief in de sportschoolwereld. Hij was later bodyguard en ondernemer en was een zakenpartner van de in 2003 geliquideerde vastgoedhandelaar Bertus Lüske.

Alex Blanchard

(Wikipedia)

Alex Blanchard
Alex Blanchard

Alex Blanchard (3 januari 1958) is een voormalig Surinaams Nederlandse bokser. Blanchard begon zijn profloopbaan in 1979. Hij vocht zijn beroemdste wedstrijd in 1982 met Rudi Koopmans. Blanchard bokste in het vorige millennium 48 profpartijen, waarvan hij er veertig won (33 knockouts) en vier verloor. De ‘stilist met de harde stoot’ schopte het tot Europees kampioen in het halfzwaargewicht in 1984 te Amsterdam via een KO overwinning in de 6e ronde op titelverdediger Richard Caramanolis.

Blanchard verdedigde deze titel vijf maal succesvol tegenover:

  • Manfred Jassman in 1984 te Dordmund, winst KO 4e ronde
  • Richard Caramanolis in 1985 te Rotterdam, onbeslist
  • Andrew Andries in 1985 te Londen, onbeslist
  • Ralf Rocchigiani in 1986 te Berlijn, winst op punten
  • Enrico Scacchia in 1987 te Bern, winst door opgave 9e ronde.

Hier een mooie docu…

Geef een reactie