Nederland heeft de beste infrastructuur Europa

0
Nederland heeft de beste infrastructuur van Europa
Nederland heeft de beste infrastructuur van Europa

Nederland heeft beste infrastructuur Europa

Niet zeuren als je wel eens in de file staat, we hebben hier in Nederland de beste infrastructuur van de wereld. Dat vinden wij niet, maar dat vindt het World Economic Forum.

We laten de Duitsers en Zwitsers gewoon achter ons! Alleen Hong Kong en Singapore doen het net wat beter als we de hele wereld bezien op infrastructuur. Verder nog een aantal andere landen met de cijfertjes voor infrastructuur.

Nederland heeft de beste infrastructuur van Europa
Nederland heeft de beste infrastructuur van Europa

Lees hier ->>> meer over economie op deze website…


Nederland heeft beste infrastructuur Europa

Het is zeer belangrijk om een goede en betrouwbare infrastructuur in je landje te hebben. Voor onze economie is het van groot belang dat de treinen een beetje op tijd rijden, dat je een beetje kunt doorkarren met je vrachtwagentje en dat je ook nog eens een stukje kunt varen omdat je zo goedkoper veel meer spulletjes van a naar b kunt brengen.

Volgens het World Economic Forum is een goede infrastructuur één van de belangrijkste voorwaarden voor economische groei en kracht en zorgt er voor dat bedrijven kunnen floreren. Volgens het World Economic Forum zijn we in Nederland ook nog eens in bezit van de beste haveninfrastructuur van de wereld.

Het handige van de bij ons aanwezige infrastructuur is dat als de economie weer een wat aantrekt, wij daar ook direct wereldwijd de vruchten van kunnen plukken. Dat betekent niet alleen in logistieke zin, met haven, vaarroutes en wegen, maar ook dat onze elektriciteitscentrales de energie kunnen leveren om te handelen.

Oh ja, en voor alle mensen die pleiten voor die ouderwetse grenscontroles… Lijkt ons niet zo slim als je landje haar geld verdient met logistiek?!

Van de 140 landen die in dit onderzoek zijn meegenomen staan we dan weer mooi op een derde plaats met een 6,3 uit een scoren van zeven die mogelijk is.

Top 10 landen met de beste infrastructuur

Hong Kong 6.7
Singapore 6.5
Nederland 6.3
Verenigde Arabische Emiraten 6.3
Japan 6.2
Zwitserland 6.2
Duitsland 6.1
Frankrijk 6.0
Verenigd Koninkrijk 6.0
Spanje 5.9

Geef een reactie