Optimisten minder snel hartaanval zegt onderzoek

Optimisten minder snel hartaanval zegt onderzoek
Optimisten minder snel hartaanval zegt onderzoek

Optimisten minder snel hartaanval zegt onderzoek

Tsjakka, tsjakkaaaa… Dat is nog eens goed nieuws voor de mensen die alles zien als kans. Wat er ook gebeurt: Altijd blijven lachen! Lees meer…


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over gezondheid op deze website.


Optimisten minder snel hartaanval zegt onderzoek


Mensen met een positieve kijk op het leven hebben minder kans op een hartaanval of beroerte. Daarnaast leven ze ook nog eens langer dan de pessimisten.

Om te komen tot deze conclusie onderzochten wetenschappers de gegevens van 15 onderzoeken. Aan deze onderzoeken deden in totaal 229.391 mensen mee en zij werden gemiddeld ongeveer 14 jaar werden gevolgd.

In die 14 jaar bleken de meest optimistische mensen 35 procent minder kans te hebben hartaanvallen of beroertes dan de anderen. Ook bleken ze 14 procent minder kans om te sterven om welke reden dan ook.


Zie hier: heel de dag zitten is wel heel erg slecht voor je gezondheid.


Optimisme is al lang in verband gebracht met betere prestaties op school en in banen zoals verkoop, sport, politieke inspanningen en sociale relaties, maar het is ook een belangrijk gezondheidsonderdeel dat tot nu toe niet goed is bestudeerd.

Dr. Alan Rozanski, hoofdauteur van de studie en onderzoeker aan de Icahn School of Medicine at Mount Sinai in New York City.


Niet gek… Optimisme doet langer leven zegt onderzoek!


Ben je als optimist geboren…


Het lijkt er dus sterk op dat positief of negatief denken niet alleen van invloed is op de kwaliteit van leven. Natuurlijk kunnen optimisten ook betere gezondheidsgewoonten hebben die zorgen voor een langer leven.

Ze kunnen bijvoorbeeld gezonder eten, meer bewegen en minder roken dan pessimisten. Waarschijnlijk kunnen ze moeilijke tijden ook beter doorstaan, zonder zich over te geven aan ongezond gedrag.

Pessimisme verhoogt de kans ontstekingen en meer kans te geven om onze stofwisseling duurzaam te verstoren. afwijkingen. En ja, daar wordt je weer niet echt oud van.


Wist je dat vele dieren lachen zegt onderzoek (en niet voor niets!)


Het is overigens nog wel onduidelijk of optimisme een eigenschap is die mensen kunnen veranderen. Als het het iets is waarmee je geboren bent, dan heb je misschien gewoon pech gehad.


Bron en meer informatie: Alan Rozanski, Chirag Bavishi, Laura D. Kubzansky et al: Association of Optimism With Cardiovascular Events and All-Cause Mortality A Systematic Review and Meta-analysis in: JAMA Network Open, 27 september, 2019