Advertentie

Is rood vlees slecht voor je?

Zo’n heerlijk gebakken biefstukje met wat uitjes, champignons en jus, is dat nou zo slecht voor je? Zo af en toe lijkt het wel, dat je door het eten van rood vlees, morgen dood neer zal vallen. Een groot aantal onderzoekers van diverse universiteiten aangesloten bij NutriRECS, bekeken vele onderzoeken en geven antwoord. Lees meer…

Advertentie

Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website…


Is rood vlees slecht voor je? Wetenschap geeft antwoord


Is rood vlees slecht voor je?


We horen regelmatig van allerlei voorlichtingsinstituten dat we maar beter weg kunnen blijven van rood vlees. Er zitten bijvoorbeeld te veel verzadigde vetten in en die  laten onze cholesterolwaarde stijgen. Door al dat cholesterol krijgen we weer hartaanvallen. Ook zou er een relatie zijn tussen  rood en / of bewerkt vlees en kanker.

Uit een zeer uitgebreid literatuuronderzoek gepubliceerd in The annals of internal medicine trekken de wetenschappers een ander conclusie. Dit deden ze door op een andere wijze naar de beschikbare onderzoeken die op dit gebied te kijken.

Ze stelden simpelweg vast er niet of nauwelijks extra  gezondheidsproblemen met mensen die rood of bewerkt vlees eten. Dit natuurlijk in vergelijking met de mensen die dit niet of veel minder doen.

The panel suggests that adults continue current unprocessed red meat consumption. Similarly, the panel suggests adults continue current processed meat consumption.

Uit: Dietary Guideline Recommendations


Bron en meer informatie: Bradley C. Johnston,  Dena Zeraatkar, Mi Ah Han,  Robin W.M. Vernooij,  Claudia Valli, Regina El Dib, Catherine Marshal, Patrick J. Stover,  Susan Fairweather-Taitt,  Grzegorz Wójcik,  Faiz Bhatia, Russell de Souza,  Carlos Brotons,  Joerg J. Meerpohl,  Chirag J. Patel,  Benjamin Djulbegovic, Pablo Alonso-Coello, Malgorzata M. Bala en Gordon H. Guyatt: Unprocessed Red Meat and Processed Meat Consumption: Dietary Guideline Recommendations in The annals of internal medicine, 1 oktober 2019.


 

advertentie