Top 10 Meest gebruikte BBQ vlees in Nederland

0
Top 10 Meest gebruikte BBQ vlees in Nederland
Top 10 Meest gebruikte BBQ vlees in Nederland

Meest gebruikte BBQ vlees in Nederland

Het is bijna een plaag aan het worden: de barbecue. Zie hier het vlees wat het meest op de BBQ gooien. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over eten drinken op deze website…


Top 10 Meest gebruikte BBQ vlees

Zie hier ->>> de top 10 beste BBQ-boeken op deze website.


10. De shaslick

Sjasliek is een gerecht bestaande uit gemarineerde, gegrilde of geroosterde stukken vlees. Het is een traditioneel gerecht van Centraal-Aziatische oorsprong, dat vooral populair is in Turkije, Marokko, Azerbeidzjan en andere voormalige Sovjetstaten.

De sjasliek of Sjasliek (Russisch: шашлык, sjasjlyk, Turks: şiş kebabı) is een gerecht bestaande uit gemarineerde, gegrilde of geroosterde stukken vlees. Het is een traditioneel gerecht van Centraal-Aziatische oorsprong, dat vooral populair is in Turkije, Marokko, Azerbeidzjan en andere voormalige Sovjetstaten.

Sjasliek kan uit verschillende soorten vlees bestaan: lam, varken, rund en soms kip, afhankelijk van persoonlijke smaak of gehanteerde religieuze regels. Ze kan uit verschillende soorten vlees bestaan: lam, varken, rund en soms kip, afhankelijk van persoonlijke smaak of gehanteerde religieuze regels.


9. Spareribs

Dit gerecht wordt over de gehele wereld gegeten. Het zijn de goedkoopste delen van varkensribben, afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders. Ze bevatten meestal 11 tot 13 botten. Het vlees zit op en tussen de botten, afhankelijk van de kwaliteit en grootte.


8. Vis

Kies voor stevige vissoorten zoals zeeduivel, zalm, zeewolf, makreel en rode poon. Je kunt ze meteen op de grill roosteren en ze vallen niet zo snel uit elkaar.


7. Drumstick / kip

Een drumstick is het het onderste deel van de kippenbout. Het vel zit vaak nog aan dit stukje kip. Dit onderdeel is lekker als snack om uit het vuistje te eten. Het is een relatief goedkoop stukje vlees dat het ook goed doet in paella of door stoofpotjes.


6. Biefstuk / steak

Biefstuk is een benaming voor mals spiervlees en is van het rund of het kalf. Van verschillende soorten runderen worden verschillende soorten vlees gemaakt; beroemde soorten zijn Wagyu en de Black Angus.


5. Karbonade

Een karbonade (of kotelet) is een stuk klein vlees, gesneden van schouder of rug van varken, lam of kalf. De meeste in de supermarkt verkrijgbare karbonades zijn van varkensvlees. Het is een betrekkelijk goedkope vleessoort. Daar staat echter tegenover dat er vaak botstukken in zitten die als vlees moeten worden betaald.


4. De speklap

Speklappen zijn afkomstig van het buikspek. Dat is de magerste spek soort. Speklapjes zijn zowel met als zonder zwoerd verkrijgbaar.


3. Saté

Saté is van oorsprong een Indonesisch en Maleisisch gerecht, bestaande uit drie of meer stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies, meestal van bamboe.


2. Barbecueworst

Er zijn vele soorten worst zoals de alom bekende worsten van varken, rund en lam maar ook de merguez vorm en de chipolata zijn eerlijk.


1. De hamburger

Een hamburger is een schijf gebakken of gegrild gemalen vlees (meestal rundergehakt). Vaak wordt ‘hamburger’ ook als pars pro toto gebruikt voor een broodje dat met deze schijf belegd is. Vaak worden hier sla, tomaat, ui, spek, ei, augurken en kaas aan toegevoegd en sauzen als mosterd, mayonaise, ketchup of chilisaus. Dit gerecht kent verschillende nationale en regionale varianten.


Geef een reactie