Samen drinken maakt gelukkig zegt onderzoek (Proost dan maar…)

Samen drinken maakt gelukkig zegt onderzoek
Samen drinken maakt gelukkig zegt onderzoek

Samen drinken maakt gelukkig zegt onderzoek

Neem er vanavond nog maar eentje met je partner. Want met je geliefde alcohol consumeren maakt je gelukkiger en zorgt er voor dat je langer bij elkaar blijft. Dit is niet ons advies, maar dat kunnen we opmaken uit een onderzoek in de The Journals of Gerontology. Proost en lees meer…

Samen drinken maakt gelukkig zegt onderzoek
Samen drinken maakt gelukkig zegt onderzoek

Lees hier->>> meer aardige feiten en interessant onderzoek over alcohol op deze websites

Samen drinken maakt gelukkig zegt onderzoek


De onderzoekers hebben gekeken naar de relatie tussen alcohol en of er sprake is van een gelukkig huwelijk. Het gaat hier overigens wel om wat oudere echtparen. Alcohol, huwelijk en geluk gaan vooral op voor de dames. Zij zijn vooral gelukkiger als ze regelmatig een glaasje achteroverslaan met hun partner. Je moet wel alle twee van een borrel houden, want als er één drinkt en de ander dus niet, komt er geheid heibel in de tent.


Concordant drinking couples reported decreased negative marital quality over time, and these links were significantly greater among wives. Wives who reported drinking alcohol reported decreased negative marital quality over time when husbands also reported drinking and increased negative marital quality over time when husbands reported not drinking.


Het is zeker niet de bedoeling dat je continu gezamenlijk het onderste uit de kan drinkt. Te veel alcohol samen heeft ook een negatief effect op zowel het genoten huwelijks geluk en de duur. Maar goed, dat geldt natuurlijk voor alles waar ’te’ voor staat.

Ook is het van belang te weten dat je geluksgevoel wordt beïnvloed ‘waar’ en ‘waarom’ je samen een borreltje neemt. Verder doet mevrouw Kira Birditt, onderzoekster en professor aan de Universiteit van Michigan, de suggestie dat als er één stopt met drinken, de ander beter kan volgen. Dit om de verwachte narigheid in de toekomst te voorkomen.


Bron en meer informatie: Kira S. Birditt, James A. Cranford, Jasmine A. Manalel en Toni C. Antonucci: Drinking Patterns Among Older Couples: Longitudinal Associations With Negative Marital Quality in The Journals of Gerontology: Series B, Volume 73, Issue 4, 16 April 2018, Pagina’s 655–665