Waarom voel ik me altijd moe? Vijf redenen

0
Waarom voel ik me altijd moe? Vijf redenen
Waarom voel ik me altijd moe? Vijf redenen

Waarom voel ik me altijd moe? Vijf redenen

Moe, moe, moe, waarom voel ik me altijd moe? Nou, logisch toch, zeggen wij de grote Amsterdamse filosoof Hendrik Johannes (Johan) Cruijff na, je weet toch… Met name hebben wij hieronder geleerd dat je voldoende water tot je moet nemen en hoe het zit met het stresshormoon Cortisol. Nou, gewoon zelf ff lezen en ook gij zult dagelijks weer kwik en vief door het leven gaan!

Waarom voel ik me altijd moe? Vijf redenen
Waarom voel ik me altijd moe? Vijf redenen

Waarom voel ik me altijd moe? Vijf redenen

1. Je bent uitgedroogd
Je bent te hard aan het werk in de sportschool of je bent te gehaast op je werk en je drinkt veel te weinig. Je lichaam verliest te veel water. Als je vochtbalans niet op orde is, je drinkt niet voldoende water, ga je zeker en vast stemmingswisselingen ervaren en je krijgt hierdoor een laag energieniveau. Dus iedere 25-30 minuten ff een paar slokjes water op kamertemperatuur. Water drinken is als Obelix die in de ketel met toverdrank valt.

2. Je hebt te veel stress
Ons stresshormoon cortisol is het hoogst in de ochtend en de dips’s zijn in de nacht, zodat je een normaal dagelijks ritme kan behouden. Maar chronische stress gooit dit patroon in de war, zowel overdag als in de nacht. Als je probeert om alles tegelijk te doen komt dat met een keerzijde. Probeer te ontspannen en zo veel mogelijk. Neem korte pauzes om je geest te verlichten en lees hier ->>> wat je kunt doen om van je stress af te komen.

3. Je drinkt te veel cafeïne

De stimulerende kracht van cafeïne is zeker niet alleen slecht, het is prima om de dag mee te beginnen of voor een training. Drink echter geen koffie vier uur voor het slapen gaan. Veel mensen vergeten gewoon hoeveel en wanneer ze koffie drinken, maar de cafeïne vergeet jou zeker niet… Vandaar, inname van cafeïne leidt tot slecht in slaap vallen en wakker liggen en dat zorgt dan weer dat je je moe voelt gedurende het grootste deel van de dag.

4. Je sport te veel
Als je dagelijks het (bijna) maximale van je lichaam vraagt, put je je lichaam ook uit en dat kan er voor zorgen dat je slecht slaapt en overdag daar de wrange vruchten van plukt.
Als je te veel zweet elke dag door zware training kan ook de eerder genoemde vochtbalans verstoord raken. Zo leiden zware workouts-en vooral duursporters als lange afstand lopen en fietsen tot pieken van cortisol en ook daarin is weer enige balans noodzakelijk. Je moet ook nog eens de juiste balans tussen inspanning en zien te vinden. je kunt uw systeem met fysieke stress overbelasting veroorzaken, net zoals je dit kunt met emotionele of mentale druk.

5. Je gebruik van alcohol om te ontspannen
Drank maakt meer kapot dan je lief is en dat zorgt ook voor verslechterende slaapgewoonten. Een flesje bier of een wijntje voor je gaat slapen is prima, maar niet te veel! En voor een goede nachtrust is het beter om dit drankje te consumeren twee uur voordat je slapen gaat.

Photo credit: Livin’ Spoonful via Foter.com / CC BY-NC-ND

Geef een reactie