Top 10 beste fighter jets 2023

0
Top 10 beste fighter jets 2023 - Lockheed Martin F-35 Lightning II
Top 10 beste fighter jets 2023 - Lockheed Martin F-35 Lightning II

Beste fighter jets 2023

Straaljagers zijn het meest prominente onderdeel van elke luchtmacht. Ze zijn ook vaak de belangrijkste. Snelle, behendige en krachtige, moderne jagers kunnen verschillende rollen vervullen en zijn echt universele vliegtuigen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over oorlog op deze website.


Top 10 beste fighter jets 2023

Bron: www.aerotime.aero


10. Sukhoi Su-35S

Sukhoi Su-35S
Sukhoi Su-35S

De Sukhoi Su-35S is een multirol straaljager die ontwikkeld is in de Sovjet-Unie. Het toestel is ontwikkeld als onderdeel van een modernisatieprogramma voor de Soe-27 en bracht later de Soe-30 serie voort.

De Sukhoi Su-35S beschikt over de nieuwste elektronische systemen die door Rusland zullen worden geproduceerd, evenals talrijke verbeteringen aan de romp.

Het kenmerkende kenmerk zijn de motorstraalpijpen met stuwkrachtregeling, die in elke richting kunnen draaien, waardoor het vliegtuig buitengewoon manoeuvreerbaar is.


Zie hier de beste militaire drones 2020 – Een top vijf


9. Dassault Rafale

Dassault Rafale
Dassault Rafale

De Dassault Rafale is een zogenaamd multirole-gevechtsvliegtuig van Marcel Dassault Industries, de makers van de Mirage-serie.

De Rafale heeft meer varianten dan de Typhoon, waaronder een stealth-jet die door de fabrikant is gedropt, en een op een vliegdekschip.

Frankrijk upgradet zijn Rafales ook voortdurend. Het F3-wezen is de nieuwste variant en bevat de nieuwste wapensystemen en sensoren.


Zie hier de Top 10 meest gebruikte straaljagers 2023.


8. Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon
Eurofighter Typhoon

De Eurofighter Typhoon is een gevechtsvliegtuig ontworpen en gebouwd door een Europees consortium bestaande uit de industrieën: EUROJET NETMA Alenia Aeronautica BAE Systems Construcciones Aeronáuticas European Aeronautic Defence and Space Company.

De Typhoon is een van de meest geavanceerde en krachtige straalvliegtuigen van de 4e generatie en de nieuwste variant, de Tranche 3, maakt gebruik van de nieuwste technologieën. In 2020 is een nog geavanceerdere Tranche 4 geïntroduceerd, waarmee de elektronica en wapensystemen van de Tranche 3 werden verbeterd.


Zie hier de grootste wapenimporteurs 2018 – De top 10


7. Boeing F-15EX Eagle II

Boeing F-15EX Eagle II
Boeing F-15EX Eagle II

De Boeing F-15 Eagle is een tactische straaljager die onder alle weersomstandigheden inzetbaar is. Er bestaan diverse uitvoeringen, met een bemanning van 1 of 2 personen. De F-15 is gericht op het behalen en op het behouden van het luchtoverwicht.

De door Boeing ontwikkelde F-15EX is de nieuwste variant van het straalvliegtuig. Het vliegtuig is voorzien van een nieuwe radar, nieuwe avionica en wapensystemen, evenals talloze andere verbeteringen.


Zie hier de Top 10 vreemdste fighterjets aller tijden.


6. Shenyang FC-31 Gyrfalcon

Shenyang FC-31
Shenyang FC-31

De Shenyang FC-31 Gyrfalcon, ook wel aangeduid als J-31 of J-35, is een Chinees stealthgevechtsvliegtuig dat wordt ontwikkeld door de Shenyang Aircraft Corporation. Omdat het initiatief uitging van Shenyang zelf en niet het leger, is de officiële naam van het toestel “FC-31”.

Hoewel er weinig bekend is over zijn ware capaciteiten, tonen recente afbeeldingen de FC-31 met opnieuw ontworpen motorbehuizing, een nieuwe kap en vele andere intrigerende upgrades.


Zie hier de meest geavanceerde jachtvliegtuigen 2020 – De top 10.


5. Sukhoi Su-57

Sukhoi Su-57
Sukhoi Su-57

De Soechoj Soe-57 voorheen bekend als Soechoj PAK FA, NAVO-codenaam “Felon”, is een gevechtsvliegtuig dat wordt ontwikkeld door Soechoj. Het zal de MiG-29 en Su-27 van de Russische luchtmacht vervangen, volgens de planning van 2010 vanaf 2018.

De Sukhoi Su-57 Felon is het eerste stealth-vliegtuig van Rusland. De ontwikkeling ervan werd echter vertraagd door tal van problemen en vertragingen, en hoewel het aanvankelijk gepland was om jaren geleden operationeel te worden, bestaat het slechts in kleine hoeveelheden.


4. KAI KF-21 Boramae

KAI KF-21 Boramae
KAI KF-21 Boramae

De KAI KF-21 Boramae is een ontwikkelingsprogramma voor Zuid-Koreaanse gevechtsvliegtuigen met als doel een geavanceerde multirole jager te produceren voor de Zuid-Koreaanse en Indonesische luchtmacht.

De Boramae zal in de nabije toekomst ook worden verbeterd. Verdere varianten, met interne wapenruimten en verbeterde sensoren, zullen er een echte 5e generatie straaljager van maken.


Zie hier de Top 10 ruimteschepen in films.


3. Lockheed Martin F-22 Raptor

Lockheed Martin F-22 Raptor
Lockheed Martin F-22 Raptor

De Lockheed Martin F-22 Raptor is het meest geavanceerde jachtvliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht. De straaljager wordt in delen door de firma’s Lockheed Martin Aeronautics, Boeing en Pratt & Whitney geproduceerd.

Zijn stuwkrachtregelingsmotoren geven hem een ​​voorsprong bij luchtgevechten op korte afstand, en hij heeft ook krachtige sensoren voor buiten het visuele bereik.


Zie hier de Top 10 duurste vliegtuigen ter wereld 2022.


2. Chengdu J-20 Mighty Dragon

Chengdu J-20
Chengdu J-20

De Chengdu J-20 “Powerful Dragon” is een tweemotorig jachtvliegtuig van de vijfde generatie met stealth-technologie dat als prototype ontwikkeld is door de Chengdu Aircraft Industry Group voor de Chinese luchtmacht. Op 11 januari 2011 maakte de J-20 zijn eerste vlucht.

Hoewel de exacte kenmerken van dit vliegtuig zijn geclassificeerd, is het feit dat China de jet voortdurend aan het upgraden is, algemeen bekend. Momenteel zijn er nieuwe varianten in ontwikkeling, waaronder een tweezitsjet bedoeld om drones te besturen.


1. Lockheed Martin F-35 Lightning II

Lockheed Martin F-35 Lightning II
Lockheed Martin F-35 Lightning II

De Lockheed Martin-F-35 Lightning II, ook bekend als de Joint Strike Fighter, is een straaljager die voortgekomen is uit het Joint Strike Fighter-programma van het Amerikaanse ministerie van defensie.

Van deze straaljager wordt gezegd dat hij zijn alle aspecten van stealth en sensorfusie tot het uiterste drijft, waardoor hij bijna onverslaanbaar is in gevechten buiten het visuele bereik.

Bovendien kan hij zich ook staande houden in goede oude luchtgevechten. In 2017, tijdens de eerste Red Flag-oefening van het model, scoorde de F-35 een kill-ratio van 20:1, wat betekent dat hij 20 opdrachten won voor elke verloren slag.


Top 10 beste fighter jets 2023

  1. Lockheed Martin F-35 Lightning II
  2. Chengdu J-20 Mighty Dragon
  3. Lockheed Martin F-22 Raptor
  4. KAI KF-21 Boramae
  5. Sukhoi Su-57
  6. Shenyang FC-31 Gyrfalcon
  7. Boeing F-15EX Eagle II
  8. Eurofighter Typhoon
  9. Dassault Rafale
  10. Sukhoi Su-35S

Geef een reactie