Top 10: Mooiste Lamborghini aller tijden

Mooiste Lamborghini aller tijden
Mooiste Lamborghini aller tijden

Mooiste Lamborghini aller tijden

Mooi, heel mooi en dan de overtreffende trap. Dan hebben we het over Lamborghini. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s en hier ->>> de mooiste automusea van Italië op deze website.


Top 10: Mooiste Lamborghini aller tijden

Website: www.lamborghini.com


10. Lamborghini 350 GT

Lamborghini 350 GT
Lamborghini 350 GT

Naast zijn looks en vormen heeft de 350 GT een opmerkelijke geschiedenis achter de rug. De 350 GT werd aangekondigd op de Autosalon van Genève in 1964 en had een V12-motor die was teruggebracht van 360 pk naar 270 pk.

De auto maakte meteen indruk op journalisten en alle anderen. Al snel moest Lamborghini de productie van 25 auto’s per maand verhogen. Er zijn slechts 120 exemplaren gebouwd, allemaal met de hand gemaakt.


9. Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador LP 750-4 SV
Lamborghini Aventador LP 750-4 SV

De Aventador is voor het eerst aangekondigd in 2011 op de Autosalon van Genève. Uiteindelijk zijn er ook zo’n van 5.000 gemaakt. Hij heeft 690 pk en bereikt een snelheid van 100 km/u in slechts 2,9 seconden. Het is één van de meest succesvolle Lamborghini-modellen is die ooit zijn gebouwd. De Aventor was ook de duurste auto verkocht in Nederland in 2020.


Zie hier de Top 10 meest bijzondere auto’s volgens Top Gear.


8. Lamborghini Diablo

Lamborghini Diablo SE 30
Lamborghini Diablo SE 30

Dit is de ultieme duivel van alle Lamborghini’s die er zijn. Ook de eerste Lamborghini die ooit een topsnelheid van 200 miles per hour haalt. De Diablo vervangt de Countach. De GT-versie ervan bereikte 575 pk.


7. Lamborghini LM002

Lamborghini LM002
Lamborghini LM002

Dit is één va de meest bizarre auto’s van de jaren ’80.Het is een monster dat fungeert als een SUV. De LM002 heeft 455 pk en hoewel hij meer dan 3.000 kilo weegt, gaat ie van 0 tot 100 in 7,7 seconden.


6. Lamborghini Huracan

Lamborghini Huracán
Lamborghini Huracán

Deze auto is vernoemd naar de Maya-god van wind, storm en vuur. De Huracan is uitgerust met de 5,2-liter V10-motor uit de Gallardo. Het is ook de bestverkochte Lamborghini met 14.022 verkochte exemplaren over de hele wereld. De Huracan staat op één in onze Top 10 Supercars 2021.


5. Lamborghini Espada

Lamborghini Espada
Lamborghini Espada

Deze Grand Touring Coupé voor vier personen is gebouwd tussen 1968 en 1978. De auto heeft een 3,9 liter V12 met een vermogen van 321 pk.

De Espada is ontworpen door Marcello Gandini van Bertone, dezelfde man die Miura en later de Countach ontwierp.


Zie hier de Top 10 mooiste Aston Martins aller tijden.


4. Lamborghini Murcielago

Lamborghini Murcielago
Lamborghini Murcielago

De Murcielago, Spaans voor vleermuis, is een sportwagen die tussen 2001 en 2009 is geproduceerd. De Murciélago is een sportwagen met vierwielaandrijving en middenmotor.

Met een hoekig ontwerp en uitzonderlijk laag hangend, bevindt het hoogste punt van het dak zich iets minder dan 1,2 mr boven de grond. Een van de meest onderscheidende kenmerken van het voertuig zijn de vleugeldeuren die zorgen voor het extreme imago.


Zie hier de top 10 mooiste Maserati’s aller tijden


Top 3: Mooiste Lamborghini aller tijden

Schijnbaar hadden we al is iets gedaan met mooie Lamborghini’s. Zie hier ->>> de mooiste Lamborghini is de Miura op deze website.


3. Lamborghini Sesto Elemento

Lamborghini Sesto Elemento
Lamborghini Sesto Elemento

Deze auto is als conceptwagen voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Mondial de l’Automobile in 2010. Uiteindelijk besliste Lamborghini in 2011 om deze wagen in een gelimiteerde productie op de markt te brengen.

De Sesto Elemento is volgens Lamborghini de lichtste en krachtigste auto die ze ooit gebouwd hebben. Dit komt doordat de auto voor een groot deel bestaat uit koolstofvezel. Dit verklaart tevens de naamkeuze voor deze wagen, aangezien koolstof het zesde element is in het periodiek systeem.


2. Lamborghini Countach

Lamborghini Countach
Lamborghini Countach

De Countach is zeldzaam te vinden in garages. De beroemde Countach verschijnt voor de eerste keer op de Autosalon van Genève in 1971. Het design van Marcello Gandini en was duidelijk gebaseerd op de Alfa Romeo 33 Carabo, een conceptwagen die Gandini een paar jaar eerder had ontworpen voor Alfa Romeo.

Net zoals de Carabo had de Countach deuren die omhoog open gingen en niet zijwaarts, een systeem dat typisch zou worden voor Lamborghini en dat nu nog gebruikt wordt in de Lamborghini Aventador. Het prototype had een betere wegligging dan de Miura.

De auto is in ruim 2.000 stuks geproduceerd door de Italiaanse autobouwer van 1974 tot 1990.


1. Lamborghini Miura

Lamborghini Miura
Lamborghini Miura

De Miura verscheen voor het eerst op de Autoshow van Genève in 1966. Destijds was het ’s werelds snelste productieauto, de eerste middenmotor en de eerste met een dwarsgeplaatste V12.

Als inspiratie werd duidelijk de Ford GT40 gebruikt. Het is een auto met een zeer agressief uiterlijk en biedt plaats aan twee personen en heeft zo goed als geen kofferruimte. Er zijn er in totaal 750 exemplaren geproduceerd. De Miura staat op nummer twee van de top 100 mooiste auto’s aller tijden en de auto staat op nummer 10 van de duurste verkochte auto’s op veilingen 2020 op deze website.


Kun je er iet genoeg van krijgen? Zie hier->>> de mooiste Italiaanse auto’s aller tijden.