Top 10 rijkste mensen 2020 – Allemaal ‘nieuw’ geld!

0
Top 10 rijkste mensen 2020
Top 10 rijkste mensen 2020

Top 10 rijkste mensen 2020

In de afgelopen 10 jaar hebben de onderstaande miljardairs meer en meer geld verdiend. Gelukkig doet een groot aantal er ook ‘goede’ zaken mee zoals hier onder valt te lezen.


Lees hier ->>> meer over geld op deze website.


Top 10 rijkste mensen 2020


10. Steve Ballmer – Eigenaar, Los Angeles Clippers

Steve Ballmer leidde het bedrijf Microsoft als CEO van 2000 tot 2014. Na zijn pensioen bij Microsoft werd hij eigenaar van de Los Angeles Clippers voor 2 miljard dollar.

In 2018 financierde hij 59 miljoen dollar aan sociale oplossingen in niet-winstgevende software. Volgens Forbes is zijn nettowaarde 61,6 miljard dollar.


Zie hier de top 10 rijkste mensen van Europa 2022.


9. Larry Page – Medeoprichter en bestuurslid van Google

Lawrence Edward Page is ondernemer en computerwetenschapper is niet alleen bekend als oprichter van Google. Hij is ook mede-oprichter van Alphabet en Page Rank. Page vond het Google Page Rank-algoritme uit, samen met zijn collega-Sandford-student Sergey Brin.

Hij is een investeerder van ‘Flying Car’-start-ups Kitty Hawk and Opener, volgens Forbes. Momenteel heeft hij een nettowaarde van 62,5 miljard dollar.


8. Larry Ellison – Oprichter Oracle

Larry Ellison is mede-oprichter van softwarebedrijf Oracle. Hij is nog steeds voorzitter van de raad van bestuur. In 2016 beloofde hij 200 miljoen dollar aan de universiteit van Zuid-Californië voor een kankerbehandelingscentrum.

Volgens Forbes heeft Larry Ellison in 2012 300 miljoen dollar uitgegeven om bijna het hele Hawaiiaanse eiland Lanai te behouden. In december 2018 werd hij bestuurslid van Tesla nadat hij 3 miljoen Tesla-aandelen had gekocht. Tegenwoordig is zijn nettowaarde 63,9 miljard dollar.


7. Carlos Slim Helu & familie – Erevoorzitter America Movil

Carlos Slim is een Mexicaanse zakenmagnaat die met zijn familie eigenaar is van American Movil. Dit is het grootste mobiele telecombedrijf van Amerika.

Hij en zijn buitenlandse telecompartners kochten een belang in Telmex, het voormalige nationale telefoonbedrijf van Mexico. Hij zit ook in mijnbouw, vastgoedbedrijven, consumptiegoederen en Mexicaanse bouw. Momenteel is zijn nettowaarde 65,8 miljard dollar.


6. Mark Zuckerberg – Medeoprichter, voorzitter en CEO van Facebook

Mark Elliot Zuckerberg is ondernemer, investeerder en filantroop en bekend als oprichter van Facebook. In 2014 creëerde Mark op 19-jarige leeftijd dit online platform op Harvard waar studenten namen konden matchen met foto’s van klasgenoten. Hij bezit 15% van de aandelen op Facebook.

Volgens Forbes hebben hij en zijn vrouw Priscilla Chan in december 2015 toegezegd om 99% van hun Facebook-aandelen gedurende hun leven weg te geven. Hij heeft een nettowaarde van 70,9 miljard dollar.


Top 5 rijkste mensen 2020


5. Amancio Ortega – Voormalig voorzitter en medeoprichter van Inditex Fashion Group

Amancio Ortega is een Spaanse zakenmagnaat die medeoprichter was van een multinationaal kledingbedrijf genaamd Inditex Fashion Group. Zij zijn vooral bekend van de Zara kleding- en accessoire winkels.

Volgens Forbes is 60% van de in Madrid genoteerde Inditex in handen van hem. Aan dividenden per jaar verdient hij meer dan 400 miljoen dollar.

Ortega heeft veel geld geïnvesteerd in onroerend goed in Madrid, Londen, Miami en vele andere landen. Zijn nettowaarde is 72,4 miljard dollar.


4. Warren Buffett – CEO van Berkshire Hathaway

Warren Edward Buffett is een Amerikaanse zakenmagnaat, investeerder en filantroop. Hij is ook bekend als de ‘Orakel van Omaha’.

Berkshire Hathaway is de moedermaatschappij die wordt gerund door Buffett. Deze organisatie bezit meer dan 60 bedrijven, inclusief batterij maker Duracell, restaurantketen Dairy Queen en verzekeraar Geico.

Volgens Forbes kocht hij op 11-jarige leeftijd de eerste aandelen en diende hij belastingaagifte in op 13-jarige leeftijd. Buffet gaat meer dan 99% van zijn fortuin weggeven.

Hij heeft al 3,6 miljard dollar gedoneerd aan de Gates Foundation. In 2018 had hij de titel van 16e invloedrijke mensen ter wereld. Zijn nettowaarde van 85,7 miljard dollar maakt hem de 4e rijkste miljardair.


Top 3 rijkste mensen 2020


3. Bernard Arnault & familie – Voorzitter en CEO, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton

Bernard Jean Etienne Arnault is een Franse miljardair, zakenmagnaat en kunstverzamelaar. Volgens Forbes leidt hij een imperium van 70 merken, waaronder Louis Vuitton en Sephora. In 2018 kreeg hij de titel van ‘4e invloedrijke mensen ter wereld’. Nu is zijn nettowaarde $ 104,1 miljard, daarom staat Hij op de derde plaats.


2. Bill Gates – Voormalig CEO en medeoprichter van Microsoft

William Henry Gates III is een Amerikaanse zakenmagnaat, investeerder, filantroop en softwareontwikkelaar. In 1975 is Microsoft opgericht door Bill Gates en Pule Allen (overleden 2018). Nu heeft Bill zijn belang in Microsoft verkocht en probeert zo veel mogelijk weg te geven.

Volgens Forbes heeft Gates ongeveer 35,8 miljard dollar gedoneerd aan de Gates Foundation. Bill’s nettowaarde van $ 107,8 miljard maakt hem ’s werelds op een na rijkste miljardair ter wereld.


Zie hier de top 10 machtigste families ter wereld.


1. Jeff Bezos – CEO en oprichter van Amazon

Jeffery Preston Bezos is een Amerikaanse ondernemer en investeerder. Hij heeft de e-commerce kolos Amazon in 1994 opgericht. Bezos begon het bedrijf uit zijn garage in Seattle en heeft nu bijna 12% van alle aandelen Amazon.

In 2019 beëindigde hij het huwelijk met zijn vrouw MacKenzie en droeg een kwart van zijn Amazon-aandelen aan haar over. Dit betekent dat Mackenzie nu een belang van 4% heeft, wat haar één van de rijkste vrouwen ter wereld maakt. Bezos is ook eigenaar van Washington Post. Volgens Forbes is zijn nettowaarde momenteel $ 117,4 miljard, wat hem een ​​titel de rijkste persoon ter wereld ter oplevert.