Wapen maken: de slinger (instructie video)

0
Wapen maken: de slinger (instructie video)
Wapen maken: de slinger (instructie video)

Wapen maken de slinger (instructie video)

Een eenvoudig maar doeltreffend wapen is de slinger. Het is het wapen waarmee de dappere herdersjongen David, volgens de bijbel, de reus Goliath velde. Over dit schitterende verhaal verderop meer.

De slinger bestaat uit niets meer dan een eenvoudig lapje in het midden van een stuk touw. Het beste materiaal voor het lapje is leer. Het gaat erom dat je er gewone steentjes mee naar je doelwit kunt werpen.

Wapen maken: de slinger (instructie video)
Wapen maken: de slinger (instructie video)

Handleiding wapen maken de slinger:

Techniek

  • Gebruik zo rond mogelijke steentjes van ongeveer 2 cm in doorsnee (scherpe steentjes richten meer schade aan maar die kun je minder nauwkeurige richten).
  • Zwaai de slinger boven je hoofd in een cirkel, in lijn met het doelwit.
  • Laat een uiteinde van de riem los en de stenen schieten in hoge snelheid op het doel af.
  • Je zult waarschijnlijk moeten experimenteren met de lengte van de riem om beter te kunnen mikken en over langere afstand te kunnen werpen.

Zo dus:

David en Goliath

Het verhaal van David en Goliath speelt in 1025 voor Christus, in de tijd dat het Israël van koning Saul in oorlog was met de Filistijnen (de slechteriken volgens de Bijbel). In plaats van een oorlog tussen twee legers te voeren werd besloten uit elk leger een kampvechter naar voren te schuiven. Met de uitkomst van dit tweegevecht werd de oorlog beslist.Goliath was een kampioenvechter. Een indrukwekkende verschijning: Hij was minstens 2 meter 85 lang. Getooid in een een schubachtig pantser, een soort maliënkolder. Hij droeg een koperen helm, scheenbeschermers, een zwaar koperen schild en een enorm zwaard. Bovendien had hij een speer met een punt van ijzer. Goliath was de uitdager.

Niemand zou het tegen hem durven opnemen, blufte hij: ‘Waarom zouden jullie optrekken en slag leveren? Ik ben een vrije Filistijn, en jullie zijn maar slaven van Saul! Kies iemand uit jullie midden en laat hem hier beneden komen. Als hij me aankan en me verslaat, zullen wij aan jullie onderworpen zijn, maar als ik hem aan kan en hem versla, zullen jullie aan ons onderworpen zijn en ons als slaven dienen. Hierbij daag ik het leger van Israël uit om me iemand te sturen met wie ik een tweegevecht kan houden.’

Hij herhaalde zijn uitdaging 40 dagen achter elkaar en dreef zo de spot met het Israëlitische leger. Totdat de herdersjongen David op de veertigste dag opstond. Met zijn slinger. In Gods naam mikte hij een steen tegen de slaap van de reus. Liggen!

Waarop hij Goliath met zijn eigen zwaard onthoofdde. Het hoofd ligt nog altijd in Jeruzalem opgeslagen. Gemummificeerd, in een museum.

Zo maak je een slinger
David onthoofd Goliath

(vrij naar Wiki de Pedia)

Mooie beelden…

Geef een reactie