Wat maakt een goede leider in 14 lessen

0
Wat maakt een goede leider in 14 lessen
Wat maakt een goede leider in 14 lessen

Wat maakt een goede leider in 14 lessen

De makers achter de websites PsychTest hebben uitgevonden wat het verschil maakt tussen een goede leider en de mindere goden.

Doe hem zelf ook maar eens, deze leiderschapstest en kijk maar eens of jij het zelf zo goed zou doen!? Want de beste stuurlui, … Weer ff een gratis lesje management en leiderschap.


Lees hier ->>> meer over werk op deze website…


Wat maakt een goede leider in 14 lessen

https://youtu.be/nKm_wA-WdI4

84% van de uitstekende leiders hebben een duidelijke visie en weten wat ze willen bereiken als leider. Ze weten ook hoe ze die visie moeten communiceren en doen dit op een manier die medewerkers inspireert. Slechts 46% van de slechte leiders doen dit.

76% van de uitstekende leiders evalueert regelmatig de doelstelling van het bedrijf / team met om op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de wereld. Slechts één op twee van de slechte leiders doet dit.

86% van de uitstekende leiders stellen uitdagende maar redelijke doelen en ze blijven actief als een doel wordt bereikt. Zij zetten altijd hun zinnen op de volgende innovatie of mijlpaal. Slechts 62% van de andere leiders doen dit.

72% van de uitstekende leiders zorgen ervoor dat elke beslissing wordt gedaan binnen het bedrijf met een mission statement in het achterhoofd. Ze houden vast aan de waarden van het bedrijf. Slechts 58% van de kneuzige leiders doen dit.


Zie hier de Top 10 ideale thuiswerk beroepen.


Wanneer ze gedwongen worden om te kiezen tussen ethiek of het maken van winst, kiest 90% van de uitstekende leiders om hun principes te handhaven. In tegenstelling tot 77% van de overige goden.

88% van de uitstekende leiders zijn creatieve probleemoplossers. Ze houden van brainstormen, genieten van het denken ‘out of the box’ en geven de voorkeur om te komen met nieuwe, innovatieve oplossingen, in plaats van vasthouden aan oplossingen die zijn gebruikt in het verleden. Slechts 63% van de zwakke leiders doen dit.

81% van de uitstekende leiders kunnen goed omgaan met stress en staan niet toe dat angst of andere negatieve emoties hun oordeel vertroebelen. Slechts 56% van de matige leiders in staat zijn om dit te doen.

80% van de uitstekende leiders beseffen dat ze worden gezien als rolmodel. Ze begrijpen dat om anderen te overtuigen om hard te werken, ze ze zelf consequent het goede voorbeeld moeten geven. Slechts 58% van de belabberde leiders erkennen dit.


Zie hier: wat willen kinderen uit groep 8 worden als ze later groot zijn?


Duidelijke, praktische tips

Niet alleen hebben de uitstekende leiders regelmatig lof voor hun hun team, maar wanneer dat nodig is om iemand negatieve feedback over hun prestatie te geven, zorgt 93% van deze leiders ervoor om duidelijke, praktische tips te bieden om te helpen de prestaties van de betreffende persoon te verbeteren. 74% van de beroerde leiders doen dit.

91% van de uitstekende leiders erkennen dat delegeren essentieel is. Niet alleen stelt het hen in staat om zich te concentreren op de eigen prioriteiten, het is het ook een middel om het potentieel van hun team te voeden.

Uitstekende leiders raadplegen ook regelmatig hun team voor meningen, ideeën en feedback. Ter vergelijking: 77% van de mindere leiders doen dit.

87% van de uitstekende leiders in vergelijking met 76% van de slechte leiders, erkennen dat het uitdelen van bonussen niet de enige manier is om mensen te motiveren. Hoewel een bonus belangrijk kan zijn, worden veel mensen ook gemotiveerd door nieuwe vaardigheden te leren, anderen te inspireren of uiting te geven aan hun creativiteit.


Zie hier de machtigste Europese politici 2023 – De klas van 2023 volgens Politico.


81% van de uitstekende leiders nemen een optimistische houding. Zij kiezen ervoor om zich te concentreren op mogelijkheden en succes, in plaats van op problemen en mislukking. Minder dan de helft (45%) van de slechte leiders zijn optimisten.

85% van de uitstekende leiders geloven in zichzelf en in hun capaciteiten. Ze zijn ervan overtuigd dat anderen hun ideeën en beslissingen zullen accepteren. Slechts 50% van de matige leiders zijn zelfverzekerd.

Belangrijker nog, 94% van de uitstekende leiders is voortdurend op zoek naar manieren om de eigen prestaties te verbeteren. Zij erkennen dat leren is een continu proces en zijn vastbesloten om zwakke punten om te zetten in sterke punten. Slechts 78% van de overige leiders bereid zijn om dit te doen.


 

Geef een reactie