, ,

We worden steeds ouder in Nederland

We worden steeds ouder in Nederland

We worden steeds ouder in Nederland

Ben je geboren ergens tussen de 2011 en 2016, dan is de kans heel groot dat je gemiddeld wel 81 jaar en zes maanden op deze wereld zal gaan rondlopen. Deze mensen zullen met een beetje geluk het jaar 2090 nog gaan meemaken. Helemaal alleen zullen ze waarschijnlijk niet zijn. Er zullen nog zo’n negen miljard anderen rondwandelen tegen zo’n 7,5 miljard nu. Lees meer over mensen, ouder worden een aantallen.

We worden steeds ouder in Nederland

We worden steeds ouder in Nederland

Lees hier->>> meer interessante artikelen over gezondheid op deze website….


We worden steeds ouder in Nederland


Overigens is de toename van de de levensverwachting van Nederlanders niet eens zo bijzonder. Deze gemiddelde toename is lager als het gemiddelde in de Europese Unie. Gemiddeld zullen de mensen in de EU, geboren tussen 2011 en 2016, 81 jaar oud worden.


Vrouwen blijven nog ouder worden dan mannen, maar…

Uit deze cijfers van het Centraal Bureau van Statistieken is ook te lezen dat de levensverwachting van mannen en vrouwen weer wat dichter bij elkaar komt. In het jaar des heren 2011 werd de een man in Nederland gemiddeld 79 jaar en twee manden oud en in 2016 was dat 79 jaar en negen maanden. Onze dames werden in 2011 gemiddeld 82 jaar en negen maanden oud, in 2016 was dat 83 jaar en een maandje. De Nederlandse mannen maken echt een inhaalslag. Zo werd de man in 1990 werd de man nog 73 en acht maanden jaar oud, de Nederlandse vrouw bleef toentertijd 80 jaar en één maand rondlopen op deze aardkloot.


Waarom worden we ouder?

Dat heeft op zich niet eens zo veel met onze voeding te maken, al zou je dat wel denken. Één van de belangrijkste oorzaken is dat babysterfte vele malen minder het geval is dan pakweg zo’n 150 jaar geleden. Zuigelingen overleden toentertijd bij bosjes door infecties bij gebrek aan hygiënische omstandigheden. Een factor die nu natuurlijk ook lekker meehelpt is de medische zorg. Dit voorkomt de eerder genoemde zuigelingensterfte en zorgt dat we het leven maar kunnen rekken en rekken.


Bron en meer informatie: Levensverwachting stijgt minder hard in Nederland en EU, CBS, 7 september 2018


Photo by State Library and Archives of Florida on Foter.com / No known copyright restrictions


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie