Aantrekkelijke mensen hebben een beter immuunsysteem zegt onderzoek

0
Aantrekkelijke mensen hebben een beter immuunsysteem zegt onderzoek
Aantrekkelijke mensen hebben een beter immuunsysteem zegt onderzoek

Aantrekkelijke mensen hebben een beter immuunsysteem

Zie je er al goed uit, is ook nog eens je immuunsysteem beter dan de lelijkerds om je heen. Dat zeggen wij niet, maar onderzoekers van de Texas Christian University. lees meer


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Aantrekkelijke mensen hebben een beter immuunsysteem


In het onderzoek, gepubliceerd in Proceedings of the Royal Society B, vroeg de groep vrijwilligers om de aantrekkelijkheid van mensen op foto’s te beoordelen.


Zie hier de dodelijkste dieren op aarde (een mugje…)


De onderzoekers ontdekten dat degenen die de aantrekkelijkheid van anderen beoordelen op basis van niets anders dan een enkele foto, mensen met een sterker immuunsysteem aantrekkelijker vonden. Dit ondanks dat ze niets wisten over hun immuunsysteem. Ze waren op de één of andere manier in staat om het te zien aan de gezichten waar ze naar keken.


Zie hier 20 tips om 100 jaar of ouder te worden.


De vrijwilligers is gevraagd om de aantrekkelijkheid van de mensen op de foto’s te beoordelen. Niet om hen te beoordelen hoe mooi of knap ze waren. Een persoon kan door anderen als aantrekkelijk worden gezien, zelfs als hij er niet beter dan gemiddeld uitziet.


Zie hier: puistjes bestrijden en voorkomen doe je zo


Misschien heeft het wel te maken met onze voortplantingsdrift en onze zoektocht naar ‘goede genen’. Summer Mengelkoch, onderzoeker: “Misschien is het een aanwijzing voor de genetische eigenschappen van mensen. Dit inclusief hun immuunfunctie en [het vermogen om] die goede immuunfunctie door te geven aan hun kinderen.”

…fagocytose

Het team ontdekte dat mensen met een hogere aantrekkelijkheid ook een hogere mate van fagocytose hadden. Dan zijn de witte bloedcellen goed in staat ziekteverwekkende bacteriën zoals E-coli bestrijden. Deze mensen hadden ook een lager aantal neutrofielen. Dit is een type witte bloedcel dat essentieel is voor fagocytose. Ditt suggereert dat hun witte bloedcellen bijzonder efficiënt zijn in hun ziekteverwekkende functie.


Zie hier negen redenen waarom vegetariërs langer leven.


Bron en meer informatie: Summer Mengelkoch et al.: More than just a pretty face? The relationship between immune function and perceived facial attractiveness, Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences (2022). DOI: 10.1098/rspb.2021.2476


Zie hier tien simpele tips om gezond te blijven.


Geef een reactie