, , , ,

Alle landen met doodstraf op homoseksualiteit en waar het strafbaar is

Alle landen met doodstraf op homoseksualiteit en waar het strafbaar is

Dit zijn alle landen met doodstraf op homoseksualiteit en waar het strafbaar is.

Vergis je niet, er zijn best veel landen met doodstraf op homoseksualiteit en waar het strafbaar is. Tien landen kennen de doodstraf en dat doen dan we ook nog wel eens door een goede ouderwetse steniging.

Overigens is in Nederland homoseksualiteit pas sinds 1971 niet meer strafbaar en de laatste heer die werd omgebracht voor sodomie was in 1803 in Schiedam. Op dit moment kun je dus in 10 landen de doodstraf krijgen als praktiserend homo en in 79 78 landen is de daad strafbaar.

Alle landen met doodstraf op homoseksualiteit en waar het strafbaar is

Alle landen met doodstraf op homoseksualiteit en waar het strafbaar is

Hier->>> meer op deze website over dood en verderf…

Dit zijn landen met doodstraf op homoseksualiteit en waar het strafbaar is

 

Nederland en homoseksualiteit

Tot 1971 waren homoseksuele contacten tussen minderjarigen en meerderjarigen in Nederland strafbaar. Dit stond in artikel 248bis van de zedelijke wetgeving. Als je je er toch schuldig aan maakte, kon je gevangenisstraf of castratie te wachten staan. In totaal zijn ongeveer 5.000 homoseksuelen vervolgd op basis van dit artikel.

De laatste in Nederland omgebracht vanwege homoseksualiteit

Jillis Bruggeman komt de eer toe om als laatste, in 1803, ter dood te worden veroordeeld voor homoseksualiteit. Deze 53-jarige man bekende zijn ‘overtredingen’ en werd op woensdag 9 maart vastgebonden aan de galg op de Grote Markt in Schiedam. De beul sloeg hem net zo lang met een zweep tot hij bezweek. Hij bekende vanaf zijn vijftiende ‘de afschuwelijke zonde van sodomie’ te hebben bedreven. Dit had nooit gebeurd als hij niet gechanteerd werd, waarna de chantagebrieven ook nog eens in handen kwamen van de schout (de officier van justitie).

Jillis, die al als vijftienjarige met de ‘herenliefde’ kennis maakte, vestigde zich in 1782 in Schiedam als ‘kramer’ of middenstander. Door zijn beroep kwam hij nogal eens in Rotterdam, waar hij ene Scheurkogel leerde kennen waarmee hij ‘vuyle ontugt’ pleegde, zoals men dat toen noemde. Dat had hij beter niet kunnen doen, want Scheurkogel chanteerde hem daar later mee.

Bron: RTV Rijnmond en Historiek.net


Alle landen met doodstraf op homoseksualiteit

Bron: Washington Post

Jemen

Volgens het wetboek van strafrecht kunnen getrouwde mannen worden veroordeeld tot de dood door steniging voor homoseksuele geslachtsgemeenschap. Ongehuwde mannen krijgen zweepslagen of gaan een jaar in de gevangenis. Vrouwen mogen tot zeven jaar in de gevangenis verblijven.

Iran

In overeenstemming met de sharia kan homoseksuele geslachtsgemeenschap tussen mannen worden bestraft met de dood. Mannen kunnen worden gegeseld voor kleinere zaken zoals zoenen. Vrouwen kunnen worden gegeseld.

Irak

het Wetboek van Strafrecht verbiedt niet uitdrukkelijk homoseksuele handelingen, maar mensen zijn wel gedood door milities en ter dood veroordeeld door rechters die de sharia menen uit te voeren.

Mauritanië

Moslimmannen die betrokken zijn bij homoseksuele seks kunnen worden gestenigd met de dood tot gevolg en vrouwen vliegen de gevangenis in.

Nigeria

De federale wet classificeert homoseksueel gedrag als een misdrijf en bestraft dit met een gevangenisstraf. Een aantal provincies hanteren de sharia en leggen de doodstraf op voor mannen.

Qatar

De mogelijke doodstraf geldt alleen voor moslims en die kunnen ter dood worden veroordeeld voor buitenechtelijke seks, ongeacht seksuele geaardheid.

Saudi-Arabië

Een getrouwde man die betrokken is bij sodomie of een niet-moslim die sodomie pleegt met een moslim kan worden gestenigd tot de dood er op volgt. Alle seks buiten het huwelijk is illegaal.

Somalië

Het Wetboek van Strafrecht bepaalt gevangenisstraf, maar in sommige zuidelijke regio’s hebben islamitische rechtbanken sharia en de doodstraf opgelegd.

Sudan

Wordt je drie keer gepakt en betrapt voor sodomie dan kan je ter dood worden veroordeeld. Geseling en gevangenisstraf behoren ook tot de mogelijkheden.

Verenigde Arabische Emiraten

Avocaten in het land en andere deskundigen het oneens zijn over de vraag of de federale wet de doodstraf verbiedt voor vrijwillige homoseksuele seks of alleen voor de verkrachting. Overigens zijn alle seksuele handelingen buiten het huwelijk verboden.

Bron: 76crimes.com


Landen waar homoseksualiteit strafbaar is…

 

Afrika

 1. Algerije
 2. Angola
 3. Botswana
 4. Burundi
 5. Kameroen
 6. Comoren
 7. Egypte
 8. Eritrea
 9. Ethiopië
 10. Gambia
 11. Ghana
 12. Guinee
 13. Kenia
 14. Liberia
 15. Libië
 16. Malawi (voeren ‘m tijdelijk niet uit)
 17. Mauritanië
 18. Mauritius
 19. Marokko
 20. Namibië
 21. Nigeria
 22. Senegal
 23. Seychellen (voeren ‘m tijdelijk niet uit)
 24. Sierra Leone
 25. Somalië
 26. Zuid-Soedan
 27. Soedan
 28. Swaziland
 29. Tanzania
 30. Togo
 31. Tunesië
 32. Uganda
 33. Zambia
 34. Zimbabwe

Azië en het Midden Oosten

 1. Afghanistan
 2. Bangladesh
 3. Bhutan
 4. Brunei
 5. Daesh (of ISIS / ISIL)
 6. Irak
 7. Koeweit
 8. Libanon
 9. Maleisië
 10. Maldiven
 11. Myanmar
 12. Oman
 13. Pakistan
 14. Palestina /Gaza Strook
 15. Qatar
 16. Saudi-Arabië
 17. Singapore
 18. Sri Lanka
 19. Syria
 20. Turkmenistan
 21. Verenigde Arabische Emiraten
 22. Oezbekistan
 23. Jemen

Goed nieuws, in India mag je sinds 6 september 2018 seks hebben met een partner van het gelijke geslacht! Zie: Hooggerechtshof van India schrapt verbod op homoseksualiteit in historische uitspraak

 

Amerika

 1. Antigua & Barbuda
 2. Barbados
 3. Belize
 4. Dominica (Passen hem niet meer toe)
 5. Grenada
 6. Guyana
 7. Jamaica
 8. St. Kitts & Nevis
 9. St. Lucia
 10. St. Vincent & the Grenadines
 11. Trinidad & Tobago

 

Oceanië

 1. Cook Islands
 2. Indonesië (In de provincie Aceh en op Zuid-Sumatra)
 3. Kiribati
 4. Nauru
 5. Papoea Nieuw-Guinea
 6. Samoa
 7. Solomon Islands
 8. Tonga
 9. Tuvalu
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie