Beste films over drugs – De top 12 met trailers

0
Beste films over drugs - De top 12
Beste films over drugs - De top 12

Beste films over drugs – De top 12

De titel geeft al prima weer wat er hier te zien en te lezen valt. Twaalf prima films, voor twaalf bijzondere avonden…

Lees hier->>> meer interessante artikelen over films op deze website…


Beste films over drugs – De top 12


12. Spun – 2002


11. Thirteen – 2003

Thirteen laat een harde tienerwereld zien. Voor de dertienjarige Tracy, gespeeld door Evan Rachel Wood, verandert het leven totaal, wanneer Evie, gespeeld door Nikki Reed, het mooiste en populairste meisje van de school, haar meetrekt in een wereld van seks, geweld en drugs.


10. Limitless – 2011


9. Maria, Full of Grace


Zie hier de Top 10 meest verslavende drugs o.b.v. afhankelijkheidsscore.


8. Blow – 2001


7. Submarino – 2010


Zie hier de top 10 Europese steden en drugsgebruik 2021.


6. Trainspotting – 1996


5. The Wolf of Wallstreet – 2014

`Je wordt veel makkelijker rijk als je je niet aan de regels houdt’, zei Jordan Belfort tegen een verslaggever van The New York Post. En hij wist waarover hij sprak: de voormalige effectenmakelaar bracht tweeëntwintig maanden in de gevangenis door, nadat hij was veroordeeld wegens een grootscheepse verzekeringsfraude die meer dan 200 miljoen dollar opleverde.


4. Scarface – 1983

Scarface was toen hij in première ging een controversiële film, vanwege het geweld en ruwe taalgebruik. Ook waren veel Cubanen het er niet mee eens dat zij afgebeeld werden als een volk dat vooral in drugs handelt.


Zie hier de top 100 beste films volgens acteurs zelf.


3. Requiem for a Dream – 2000


2. City of God – 2002

De film beschrijft het leven in Cidade de Deus, een criminele buurt in het zuidwesten van Rio de Janeiro (onderdeel van Jacarepaguá). Dit is een buurt waar je geluk hebt als je ouder dan 16 jaar wordt.

In de film worden vooral de drugshandel en moorden beschreven op mensen die hier leven. Moorden op straat, drugsdealen met kinderen onder de acht jaar, moordende kinderen en kinderen vermoorden; niets is te gek. Hier is geen leven mogelijk.


1. Fear and Loathing in Las Vegas – 1998

Journalist Raoul Duke, gespeeld door Johnny Depp, en zijn advocaat Dr. Gonzo, gespeeld door Benicio del Toro, rijden naar Las Vegas om er een motorcrosswedstrijd te bekijken.

Raoul moet een verslag over de race schrijven, wat maar niet wil lukken, omdat hij en zijn advocaat telkens in de meest vreemde en trippende gebeurtenissen belanden. Ze reizen in een rode cabriolet, die volgestouwd zit met drank en drugs. Verhaal is gebaseerd op de roman uit 1971 van Hunter S. Thompson.


 

Geef een reactie