Advertentie

Fred Ros

(Hilversum, 26 oktober 1968 – )

Advertentie

Bijnaam: De Zwijger


Zie hier ->>> 100 grootste criminelen van Nederland
Zie hier ->>> De Nederlands misdaadencyclopedie
Zie hier ->>> Alle Liquidaties in Nederland
Zie hier ->>> Boeken over Nederlandse criminaliteit
Zie hier ->>> Bijnamen van de verschillende criminelen uit binnen- en buitenland.
Zie hier ->>> Meer interessante artikelen over criminaliteit op deze website


Fred Ros
Fred Ros

Ros is één van de verdachten van het Passage proces. Hij komst in 1998 voor het eerst met justitie in aanraking. In eerste instantie wordt Ros veroordeeld tot 17 jaar maar in hoger beroep wordt hij vrijgesproken.

In 2002 komt hij weer met justitie in aanraking als in een villa die hij huurt vuurwapens worden aangetroffen. De villa blijkt van Katja Schuurman te zijn die de villa verhuurt heeft en niks met de zaak te maken heeft. Uiteindelijk krijgt Ros tien maanden cel wegens verboden wapenbezit.

In 2006 wordt Fred Ros gearresteerd voor het ‘regelen’ van de moord op Thomas van der Bijl. Op 21 februari 2007 wordt bekend dat één van de zes verdachten van de moord op Van der Bijl op 26 januari 2007 heeft bekend. Het is de dan 26-jarige Dwight S. uit Zoetermeer. Op 16 november 2009 krijgt S. in hoger beroep een gevangenisstraf van 13 jaar. Mededader Remy H. krijgt 14 jaar celstraf opgelegd.

Justitie verdenkt Fred Ros er van het brein achter de liquidatie te zijn. Hiervoor krijgt hij in 2006 in eerste aanleg een straf van dertig jaar. Andere kopstukken, onder wie seriemoordenaar Jesse Remmers, krijgt  levenslang.

De rol van Ros bij de liquidatie was die van seiner, hij wil eigenlijk liever niet mee doen maar had geld nodig: ‘Ik stemde er uiteindelijk mee in, zag er het kwaad niet van in. Alles bij elkaar kostte de liquidatie 130.000 of 150.000 euro. Ik kreeg tussen de 33.000 en 40.000. Bijna hetzelfde als de anderen. Ik hoorde later pas waarom Van der Bijl dood moest, omdat hij praatte met de politie.’ (Bron: AT5, 2 februari 2015)

Peter La Serpe heeft in zijn verklaringen in het Passage proces verklaringen over de betrokkenheid van Ros afgelegd. Volgens La Serpe is Ros betrokken bij de liquidatie op Kees Houtman en Thomas van der Bijl. Volgens la Serpe had Ros nauwe banden met Willem Holleeder en Dino Soerel.

Ros was de grote belofte van de Hilversumse voetbalclub Olympia. Hij heeft als amateur gevoetbald bij FC Utrecht en FC Volendam.

advertentie