Groene thee is wondermiddel zegt onderzoek

0
Groene thee is wondermiddel zegt onderzoek
Groene thee is wondermiddel zegt onderzoek

Groene thee is wondermiddel zegt onderzoek

Dat groene thee een wondermiddel is zeggen wij niet, maar staat beschreven in het medische tijdschrift Stroke. Voor zover wij kunnen controleren een serieus blad voor deskundologen. De stelling dat groene thee veel goeds zal brengen lijkt daarmee niet uit de duim gezogen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Groene thee is wondermiddel zegt onderzoek


Onderzoekers ontdekten al dat groene thee je cholesterolgehalte kan verbeteren, hersenfuncties kan stimuleren en zelfs enkele voordelen tegen kanker kan bieden. Nu blijkt dat de drank ook een belangrijk onderdeel kan zijn om te herstellen van een hartaanval en beroerte.

Een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Stroke ontdekte dat overlevenden van een beroerte die minstens zeven kopjes groene thee per dag dronken, ongeveer 62% lager risico hadden op overlijden door welke oorzaak dan ook dan mensen die geen groene thee drinken. Volgens WebMD zagen onderzoekers vergelijkbare resultaten voor overlevenden van een hartaanval. Door de groene thee daalde het risico met maar liefst 53%.

Onderzoekers zagen ook dat het drinken van slechts één kopje koffie per dag het overlijdensrisico verminderd. De kans op een hartaanval daalt met 22 procent bij de overlevenden van een hartaanval. Dit vergeleken met degenen die niet regelmatig koffie dronken.

Groene thee, maar ook koffie helpt!

De studie vond geen verband tussen consumptie van groene thee en sterfte onder deelnemers zonder een voorgeschiedenis van beroerte of hartaandoeningen. Toch hebben de dagelijkse theedrinkers een 14 procent lager risico op overlijden door welke oorzaak dan ook. Kortom, elke dag voldoende groene thee drinken kan je levensduur verlengen, bij hartaanval, beroerte of niet.

In de studie is gekeken naar gegevens van bijna 50.000 volwassenen in Japan. Zij waren in de leeftijd van 40-79 jaar en er is een periode van 20 jaar onder de loep genomen. Deelnemers dronken hun groene thee meestal zonder suiker, hoewel koffie mogelijk is bereid met melk en suiker.

Onderzoekers waren niet in staat om met enige zekerheid uit te leggen waarom groene thee en koffie de levensverlengende voordelen boden die in het onderzoek werden gezien. Er is meer onderzoek nodig om beter te begrijpen waarom deze resultaten zijn opgetreden.


Bron en meer informatie: Masayuki Teramoto, Isao Muraki, Kazumasa Yamagishi, Akiko Tamakoshi, Hiroyasu Iso: Green Tea and Coffee Consumption and All-Cause Mortality Among Persons With and Without Stroke or Myocardial Infarction in Stroke, 4 februari 2021, https://doi.org/10.1161/STROKEAHA.120.032273