In welke landen is het homohuwelijk toegestaan?

0
In welke landen is het homohuwelijk toegestaan
In welke landen is het homohuwelijk toegestaan?

In welke landen is het homohuwelijk toegestaan?

Trouwen, wij zouden het niet doen, maar dat doet er dan weer niet toe. Het maakt ons niet uit, al wil je trouwen met je wandelende tak, dat moet je uiteraard zelf weten. Waarom doen we dan zo moeilijk over het trouwen van mensen tussen mensen van gelijk geslacht?

Ja, daar hebben we ze weer: cultuur in combinatie met religie. Sinds 2001, Nederland, kennen we nu 20 landen die het homohuwelijk toestaan. Hieronder een lijst met landen en jaartallen.

Lees hier ->>> over landen waar nog de doodstraf staat op homoseksualiteit op deze website…

In welke landen is het homohuwelijk toegestaan
In welke landen is het homohuwelijk toegestaan?

In welke landen is het homohuwelijk toegestaan?

 

2001

1. Nederland
Bij ons begon het feestje, jaren en jaren geleden en de beelden hebben we nog: met Job Cohen die toen de burgemeester van Amsterdam was en de eerste echtelieden van gelijk geslacht in de eed van eeuwige trouw verbond. Wij zijn heel erg benieuwd wie er nog bij elkaar zijn…

2003

2. België
Daar zijn ze wat religieuzer en katholieker, maar ze hebben inmiddels wel een openlijke homoseksuele minister-president, Di Rupio, kunnen bijschrijven. Wij hebben er één die nog in de ontkenningsfase zit.

2005

3. Canada en en 4. Spanje
Dat van die Canadezen verbaasd ons niet, daar zitten wel heel veel bootvluchtelingen uit Nederland. Van die katholieke Spanjaaarden vinden we mooi, maar daar hebben ze dan ook weer een mooie geschiedenis met anarchisme.

2006

5. Zuid-Afrika
Echt lekker gaat het niet meer nu Nelson Mandela hemelen is. ‘Zulu king says gay people are ‘rotten’ en de huidige president Zuma beschouwt het homohuwelijk ‘as a disgrace to the nation and to God’.

2009

6. Zweden en 7. Noorwegen
De landen die ons op alle goede lijstjes zoals onderwijs, gezondheidszorg en geluk nogal eens voorgaan, waren nu wat later.

2010

8. Portugal, 9. IJsland en 10. Argentinië
Ja, en daar waren de eerste Zuid-Amerikanen die het wel goed vonden. Het land van onze koningin en de huidige Paus, die er nog steeds wel problemen mee heeft. Alhoewel hij dan wel weer graag dagelijks in vrouwenkleding rondloopt, dat dan weer wel…

2012

11. Denemarken
Eindelijk mogen de Vikingmannetjes en vrouwtjes ook vrij kiezen. Wel 11 jaar na Nederland en dat verbaasde ons wel enigszins.

2013

12. Uruguay, 13. Nieuw-Zeeland, 14. Brazilië en 15. Frankrijk
Sinds 2013 kan Louis Suarez ook aan de man, mogen Maori-mannetjes en vrouwtjes ook met elkaar lekker samen de Haka doen en mag standje 69 nu ook getrouwd plaatsvinden tussen personen van hetzelfde geslacht.

2014

16. Verenigd Koninkrijk en 17. Estland
In 2014 komen eindelijke de stijve Britten uit de kast en is het eerste voormalige Oostblokland ook over de roze brug!

2015

18. Slovenië, 19. Finland, 20. Luxemburg 21. Ierland, 22. Mexico
Een mooi groot regenboogfeest in 2015 dachten wij zo! Zeker dat de Ieren met grote meerderheid in een referendum hebben besloten dat het homo-huwelijk moet kunnen.
23. Columbia

Ook Colombia heeft homohuwelijk

Het hooggerechtshof van Colombia heeft besloten dat het huwelijk ook opengesteld moet worden voor paren van het zelfde geslacht. Met deze beslissing is Colombia het vijfde land in Latijns-Amerika waar het homohuwelijk wordt gelegaliseerd. Argentinië, Brazilië, Uruguay en Mexico, waar homoparen in diverse provincies kunnen trouwen, gingen Colombia voor.

Bron: Gaysite.nl

Geef een reactie