, ,

Slaaptekort leidt tot ongezonde trek en te veel eten zegt studie

Slaaptekort leidt tot ongezonde trek zegt studie

Slaaptekort leidt tot ongezonde trek

Een goede nachtrust doet je lichaam goed en het zorgt er ook voor dat je het juiste voedsel tot je neemt. Dit kunnen we lezen in een onderzoek gepubliceerd in de Journal of the American Heart Association. Meer….


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over slapen op deze website…


Slaaptekort leidt tot ongezonde trek

De onderzoekers vroegen aan bijna 500 vrouwen tussen de 20 en 76 jaar om hun slaap- en eetgewoonten gedurende een jaar bij te houden. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan één derde van deze vrouwen slecht sliep of last had van slapeloosheid.

De slecht slapende dames dames gaven aan gemiddeld 500 tot 800 calorieën per dag meer te consumeren. Dat betekent meer dan de aanbevolen hoeveelheden verzadigde vetten, (toegevoegde) suikers en cafeïne.

De onderzoekers denken dat de reden voor het verband tussen slaap en eten is dat onze hormonen, wanneer we niet slapen, honger stimuleren. Slapeloosheid kan ook dat deel van je hersenen activeren die het moeilijker maken om je onbedwingbare trek te beheersen.


Zie hier 25 tips zodat je op tijd op staat / 25 tips om op tijd op te staan.


Hoe zorg je voor een prettige nachtrust?

  • Stop je mobiel minstens 20 minuten voor het slapengaan weg
  • Zorg voor een donkere en koele kamer.
  • Eet niet net voor het slapengaan, je darmen kunnen gaan opspelen.
  • Lees hier ->>> vele andere tips hoe lekker te slapen.

Wist je dat 7 uur slaap is het magisch getal voor een gezonde slaap is.


Bron en meer informatie: Faris M. Zuraikat et al.: Measures of Poor Sleep Quality Are Associated With Higher Energy Intake and Poor Diet Quality in a Diverse Sample of Women From the Go Red for Women Strategically Focused Research Network in Journal of the American Heart Association, 17 februari 2020