Top 10 beste low-budget horrorfilms

0
The Blair Witch Project - Top 10 beste low-budget horrorfilms
The Blair Witch Project - Top 10 beste low-budget horrorfilms

Beste low-budget horrorfilms

Je hebt niet veel geld nodig om iemand bang te maken, maar je hebt wel veel geld nodig om een ​​film te maken.

Horrorfilms hebben een reputatie opgebouwd om veel succes te hebben met een klein budget. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over film op deze website…


Top 10 beste low-budget horrorfilms


10. Night of the Living Dead (1968)

George A Romero’s Night of the Living Dead was niet de eerste zombiefilm ooit gemaakt. Dit is hoogstwaarschijnlijk Victor Halperin’s White Zombie. Deze film Night of the Living Dead, creëerde wel zo’n beetje de blauwdruk voor het toekomstige genre.

De film bleek ook in andere opzichten een pionier te zijn. Het presenteerde voorheen ongeziene niveaus van geweld, bloed en ellende aan het publiek

Afgezien van de enorme invloed, bleek Night of the Living Dead ook een spectaculair financieel succes te zijn. De film leverde uiteindelijk wereldwijd ongeveer $ 30 miljoen op ondanks een bescheiden productiebudget van $ 114.000.


Zie hier de 10 beste schrijvers van horrorverhalen.


9. Psycho (1960)

De douchescène van 45 seconden verlegde de censuurgrenzen van de films uit die tijd.. Het blijft een van de beroemdste scènes in de filmgeschiedenis.

Dit alles met een budget van $ 800.000 ($ 7 miljoen vandaag), was Psycho de goedkoopste film in de carrière van regisseur Hitchcock.


8. The Iron Man (1989)

Hoewel het misschien de minst bekende film op deze lijst is, is het ook verreweg de goedkoopste. Regisseur Shinya Tsukamoto financierde zijn film volledig uit zijn eigen spaargeld

En met weinig geld om rond te komen, vertrouwde Tsukamoto op underground theaterartiesten en vrienden om zijn cast en crew aan te vullen.

Gelukkig voor hem stond een van zijn acteurs, Kei Fujiwara, het team toe om haar appartement te gebruiken als een van de belangrijkste locaties voor de film.

Deze film is een underground sensatie die filmmakers nog steeds beïnvloedt.


Zie hier dat kijken naar horrorfilms goed is voor je ter voorbereiding op pandemie.


7. Eraserhead(1977)

Hoewel David Lynch vandaag de dag misschien een icoon van de filmindustrie is, had hij niet de gemakkelijkste tijd om zijn horrorfilm in de jaren zeventig te maken. Hij beschikte aanvankelijk over een budget van minder dan $ 100.000.

Lynch scheidde van zijn vrouw, was zo goed als dakloos en ging uit nood illegaal op de set ging wonen. De film werd uiteindelijk in leven gehouden door leningen van vrienden.

Uiteindelijk is het voor alle betrokkenen een succes, want de film is een surrealistische horrorklassieker geworden met inkomsten van meer dan $ 7 miljoen en meer.


Zie hier de 100 beste horrorfilms.


6. Friday the 13th (1980)

Weinigen hadden kunnen voorspellen dat deze low-budget film over een mysterieuze moordenaar die tieners vermoordt in een vakantiekamp, ​​net zo’n groot effect op het genre zou hebben.

En nog minder zouden hebben voorspeld dat deze productie van $ 550.000 meer dan $ 59.000.000 zou opleveren en één van de meest winstgevende horrorfranchises aller tijden zou voortbrengen.


Zie hier de Top 10 beste low-budget horrorfilms.


5. The Texas Chain Saw Massacre (1974)

Deze horrorfilm over een met kettingzaag zwaaiende gek en zijn gestoorde familie ziet er vandaag de dag nog net zo goor uit als in 1974. En het feit dat de film is gemaakt voor een magere $ 60.000.

Bovendien betekende het krappe budget dat de cast dagelijks dezelfde smerige kleding moest dragen voor continuïteitsdoeleinden, en er ontstonden verschillende echte verwondingen op de set als gevolg van defecte rekwisieten.

“Iedereen haatte me tegen het einde van de productie.” regisseur Tobe Hooper zou later onthullen: “Het duurde gewoon jaren voordat ze een beetje afgekoeld waren.”


Zie hier de Top 10 beste korte horrorverhalen cf The Guardian.


4. The Evil Dead (1981)

Het trio Bruce Campbell, Sami Raimi en Robert Tapert besloot in de jaren ’70 om horror te maken. Na het filmen van een korte film van $ 1.600 met de titel In the Woods, als proof of concept, begon het trio hun droom waar te maken.

Het trio slaagde er uiteindelijk in om ongeveer $ 375.000 bij elkaar te krijgen om hun film Evil Dead te maken.


3. Halloween (1978)

deze film die erin slaagde om wereldwijd meer dan $ 70 miljoen op te halen en één van de grootste horrorfranchises te lanceren. Het begon met een budget van slechts $ 325.000.

Er was ook een probleem met de locatie. Dat komt omdat terwijl de film zich in de herfst in Midden-Amerika afspeelt, de opnames in mei plaatsvonden in Zuid-Californië.

Om dit te verhelpen, gooide het team voor elke buitenopname zakken met handgeschilderde bladeren rond. Maar als je goed kijkt, kun je tijdens bepaalde scènes nog steeds een paar veelbetekenende palmbomen herkennen.


Zie hier de Top 15 beste films aller tijden gebaseerd op wraak.


2. Paranormal Activity (2007)

Met een productiebudget van slechts $ 15.000 filmde Oren Peli Paranormal Activity bijna volledig in zijn eigen huis, in samenwerking met een paar toen nog onbekende acteurs, Katie Featherston en Micah Sloat.

Desalniettemin werd Peli’s film met een klein budget een van de meest winstgevende ooit en bracht wereldwijd ongeveer $ 200 miljoen op.


1. The Blair Witch Project (1999)

De film, gemaakt door Daniel Myrick en Eduardo Sánchez, vertelt het verhaal van drie student-filmmakers die verdwalen in de bossen terwijl ze een documentaire maken over een lokale legende, de Blair Witch.

De film, geschoten voor ongeveer $ 60.000, bevat weinig effecten om het publiek bang te maken. In plaats daarvan vertrouwt het op spanning en een gevoel van realisme om onder hun huid te kruipen.

En hoewel het moderne publiek het misschien een beetje tam vindt, werkte het in 1999 als een tierelier en verdiende het uiteindelijk ongeveer $ 249 miljoen wereldwijd.

Meer info: www.blairwitch.fandom.com


Top 10 beste low-budget horrorfilms

  1. The Blair Witch Project (1999)
  2. Paranormal Activity (2007)
  3. Halloween (1978)
  4. The Evil Dead (1981)
  5. The Texas Chain Saw Massacre (1974)
  6. Friday the 13th (1980)
  7. Eraserhead(1977)
  8. The Iron Man (1989)
  9. Psycho (1960)
  10. Night of the Living Dead (1968)

Geef een reactie