Top 10 vogels die het meest met uitsterven worden bedreigd 2022

0
Kiwi - Vogels die het meest met uitsterven worden bedreigd 2022
Kiwi

Vogels die het meest met uitsterven worden bedreigd 2022

Er zijn zo’n 18.000 vogelsoorten verspreid over de hele wereld. Helaas zijn veel van deze vogels met uitsterven bedreigd en zullen ze voor altijd voor de wereld verloren gaan, als we niet iets doen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over vogels op deze website.


Top 10 vogels die het meest met uitsterven worden bedreigd 2022

Bron: www.animalsaroundtheglobe.com


10. Grote Curassow

Grote Curassow
Grote Curassow

In de volksmond bekend om zijn eigenaardige fluitende roep, is de Grote Curassow-vogel even intrigerend als zeldzaam. Het is een bedreigde vogel die endemisch is in de regenwouden van Ecuador, Mexico en Columbia. Ontbossing is grotendeels verantwoordelijk voor de bedreigde status van de vogels, waardoor hun populatie sinds de jaren tachtig is afgenomen.


Zie hier alle spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen met het woord gans.


9. Afrikaanse grijze papegaai

Afrikaanse grijze papegaai
Afrikaanse grijze papegaai

het is een bijzonder prachtige vogel, de Afrikaanse grijze papegaai. Helaas worstelt het dier met uitsterven. De wilde populatie van deze vogelsoorten is de afgelopen 20-25 jaar drastisch afgenomen met 95-99%. Verrassend genoeg wordt de achteruitgang niet veroorzaakt door het typische verlies van leefgebied, maar worden ze het slachtoffer van stropers die ze illegaal ruilen voor hun prachtige kleuren en intelligentie.


8. Geschubde lelhoningeter

Geschubde lelhoningeter
Geschubde lelhoningeter

De Geschubde lelhoningeter is afkomstig uit Zuidoost-Australië. Het dankt zijn unieke naam aan zijn favoriete voedselbron: de nectar van eucalyptusbomen. Helaas is deze intrigerende vogel sinds de 20e eeuw getuige geweest van een snelle afname van zijn populatie. Habitatverlies veroorzaakt door het broeikaseffect en menselijke activiteit is de belangrijkste reden voor hun afnemende bevolking.


Zie hier de top 10 populairste dierentuinen van Nederland in 2019.


7. Heremietibis

Heremietibis
Heremietibis

De noordelijke kale ibis komt veel voor langs de kusten van Noord-Afrika en het Saoedi-Arabische schiereiland. Rapporten wijzen op de dreigende uitsterving, daarbij verwijzend naar minder dan 500 levende dieren.

Dit leverde hen hun reputatie op als de zeldzaamste vogels in het Midden-Oosten. Bedreigingen die van invloed zijn op hun voortbestaan, zijn onder meer verlies van leefgebied, jacht en handel.


Zie hier de Top 10 beste natuur documentaires van dit moment.


6. Patagonische fuut

Patagonische fuut
Patagonische fuut

De Patagonische fuut is endemisch in Chileens en Argentijns Patagonië. De grootse bedreiging voor deze vogelsoorten is de Amerikaanse nerts die in zijn leefgebied is geïntroduceerd. Het eerste jaar van het bewind van de nerts zag een snelle achteruitgang van de deze fuut-bevolking (de helft is uitgeroeid).


Zie hier de top 10 meest voorkomende vogels in Nederland.


5. Californische condor

Californische condor
Californische condor

De California Condor (Gymnogyps californianus) vliegt in heldere blauwe lucht, zwevend boven de Grand Canyon. Ze zijn een publiekstrekkers, helaas staan ​​​​ze op de rand van uitsterven. In feite is hij in 1987 in het wild uitgestorven.

Dit dwong het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken (DOI) tot een intensieve missie, waarbij elke condor die in het wild was overgebleven, is vastgelegd.

Slechts 26 overlevende leden zijn er op dat moment geregistreerd. Interessant is dat de populatie getuige is geweest van een snelle toename tot meer dan 400. De DOI gaf de vogels ook een thuis in de nationale parken Zion en Grand Canyon. Er zijn echter nog maar 44 condors in het wild.


4. Fruitduif

Fruitduif
Fruitduif

Inheems in Guam en de Noordelijke Marianen, is de fruitduif een bedreigde vogelsoort die naar verwachting binnen de kortste keren van de aarde zal verdwijnen. De bevolking heeft de afgelopen jaren te maken gehad met tal van bedreigingen, waardoor hun aantal snel is afgenomen. Twee van de belangrijkste bedreigingen zijn invasieve soorten (boomslangen die hun leefgebied hebben overgenomen) en verlies van leefgebied. Als officiële vogel van de Marianen is het dringend nodig om de populatie fruitduiven te herstellen.


Zie hier de top 10 vogels met de grootste spanwijdte.


Top 3 vogels die het meest met uitsterven worden bedreigd 2022


3. Sneeuwuil

Sneeuwuil
Sneeuwuil

De sneeuwuil is wereldberoemd door de Harry Potter-serie. Maar deze vogel is verre van fictief omdat hij in werkelijkheid bestaat. De sneeuwuilpopulatie neemt met het uur af,

In het het Noordpoolgebied moeten ze het hoofd bieden aan smeltende poolijskappen. Zelfs het voedsel waarvan ze afhankelijk zijn, zoals muizen, wordt ook kleiner in populatie. Als gevolg hiervan is de populatie sinds 2003 met ongeveer 85% afgenomen.


2. Kakapo

Kakapo
Kakapo

De Kakapo, ook wel de uilpapegaai genoemd, is een andere bedreigde vogel in Nieuw-Zeeland. Net als de Kiwi is hij ook looploos. Pogingen om de Kakapo in Nieuw-Zeeland te behouden, zijn meer dan 125 jaar geleden geastart. Helaas leverde het niet veel succes op. Vanaf 2019 bedroeg de populatie van Kapako slechts 142. In 2019 is een kweeksessie gehouden die leidde tot 24 kuikens. Terwijl de Nieuw-Zeelandse regering hard werkt om de populatie van vogels te stimuleren, is de soort bijna uitgestorven.


1. Kiwi

Kiwi - Vogels die het meest met uitsterven worden bedreigd 2022
Kiwi

Dit is geen gewone kiwi, maar een unieke loopvogel die ernstig is bedreigd. De Kiwi’s komen veel voor in Nieuw-Zeeland, en de inspanningen voor natuurbehoud zijn gericht op één van zijn soorten, de A.Owenii . In het verleden was de soort zo bedreigd dat er nog maar vijf leden over waren. Gelukkig heeft de Nieuw-Zeelandse regering haar inspanningen op het gebied van natuurbehoud geïntensiveerd, en de populatie van de vogelsoorten is gestegen tot ongeveer 1.600 van de beestjes in de wereld.


Top 10 vogels die het meest met uitsterven worden bedreigd 2022

  1. Kiwi
  2. Kakapo
  3. Sneeuwuil
  4. Fruitduif
  5. Californische condor
  6. Patagonische fuut
  7. Heremietibis
  8. Geschubde lelhoningeter
  9. Afrikaanse grijze papegaai
  10. Grote Curassow

Zie hier de top 10 grootste roofvogels ter wereld.


Geef een reactie