Alcohol maakt creatiever volgens Oostenrijkse wetenschappers

0
Bier maakt creatiever
Bier maakt creatiever

Alcohol maakt creatiever

Is drank de creativiteitskatalysator? Nee, nu niet gelijk een fles Jack Daniels achterover trekken, dat helpt nu ook weer niet. Een koud glas bier helpt wel om de je creativiteitsdip te boven te komen of de creativiteit op gang te brengen. Dit beweren Mathias Benedek, Lisa Panzierer, Emanuel Jauk en Aljoscha C. Neubauer van de Karl-Franzens-Universität te Graz in Oostenrijk. Lees meer over drank en creativiteit.

Bier maakt creatiever
Bier maakt creatiever

Lees hier->>> meer over de voor- en nadelen van alcohol en over alcohol in het algemeen op deze website…


Alcohol maakt creatiever

Onderzoekers van universiteit van Graz hebben bewezen dat met een glas bier op je creativiteit een boost krijgt. 70 deelnemers aan het onderzoek in de leeftijd tussen 19 en 32 jaar moesten diverse testen doen die de creativiteit kunnen meten. De groep met een biertje op, had significant betere resultaten dan de niet-drinkeboers en -zusters.


The findings indicate that certain aspects of creative cognition benefit from mild attenuations of cognitive control, and contribute to the growing evidence that higher cognitive control is not always associated with better cognitive performance.

Dr. Mathias Benedek, Karl-Franzens-Universität Graz


Wist je dat… werknemers minder creatief zijn in Zoom-vergaderingen.


Er was nog meer positiefs te melden over het drinken van een biertje. De onderzoekers zagen ook dat ook de concentratie van de deelnemers verbeterde. Het blijft niet alleen bij concentratie, maar ook het geheugen weet ervan te profiteren. Het moet overigens wel bij één alcoholische consumptie blijven. Bij meer dan één biertje verdwijnen deze positieve effecten als sneeuw voor de zon. Mathias Benedek: “Beneficial effects are likely restricted to very modest amounts of alcohol, whereas excessive alcohol consumption typically impairs creative productivity.”

Laten we maar zeggen proost… Maar dan wel één keer!


Bron en meer informatie: Mathias Benedek, Lisa Panzierer, Emanuel Jauk en Aljoscha C. Neubauer: Creativity on tap? Effects of alcohol intoxication on creative cognition in Consciousness and Cognition, 10 juli 2017


Zie hier de Top 10 vrouwelijke wetenschappers die ons verder brachten.


Geef een reactie