, , ,

Gaat een vrouw vreemd of niet? Kijk naar haar foto

Gaat een vrouw vreemd of niet? Kijk naar haar foto

Gaat een vrouw vreemd of niet? Kijk naar de foto

Ja, dat zou je wel willen weten toch, gaat een vrouw vreemd of niet? Wij, in ieder geval wel. Alleen hebben wij dan weer geen moreel oordeel over het wel of niet vreemdgaan. Dat is allemaal voor rekening van de persoon in kwestie. Zeker onder de internet daters onder ons, is het een zeer belangrijk topicje: vreemdgaan. Wetenschappers aan de Universiteit van Western Australië hebben uitgevonden dat je gewoon naar het kleine fotootje moet kijken en je weet het: zij gaat vreemd of niet!

Gaat een vrouw vreemd of niet? Kijk naar haar foto

Gaat een vrouw vreemd of niet? Kijk naar haar foto

Gaat een vrouw vreemd of niet? Kijk naar de foto

De onderzoekers van de betreffende universiteit uit Australië, Samantha Leivers , Leigh W. Simmons en Gillian Rhodes publiceerden deze opmerkelijke ontdekking in hun artikel “Men’s Sexual Faithfulness Judgments May Contain a Kernel of Truth” te lezen op Plos.one.org, een website met enorme verzameling wetenschappelijke artikelen online.

Deelnemers aan het onderzoek kregen ieder 17 kaartjes met twee foto’s van verschillende dames op een kaartje. De dames waren beide ongeveer even oud en kwamen overeen qua etniciteit. Één van de dames was honds- en hondstrouw en de ander hield wel van een slippertje. Natuurlijk werd aan de mannen gevraagd: wie van de twee is de natte boterham? De heren moesten hun oordeel enkel en alleen vellen op basis van de foto.

En wat blijkt, 55 tot 59% van de mannen wisten van iedere kaart de dame aan te wijzen die wel eens buiten het potje plaste. Bijzonder toch?

“We don’t expect them to be 100pc accurate when they are literally just looking at someone’s face for a few seconds, but the fact that they’re showing any accuracy from this limited information at all is pretty cool.”

Dr. Leivers

De onderzoekers denken dat de wijze waarop mensen hun gezicht in de plooi houden, veel zegt over hun emotionele en empathische vaardigheden. Hoewel het misschien om een neutrale uitstraling lijkt te gaan, lijken kleine aanwijzingen al direct tot een vrij accuraat oordeel te leiden. En zoals altijd: volgens de Australiërs is meer onderzoek nodig…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie