Meer dan de helft van de Nederlanders te dik

0
Meer dan de helft van de Nederlanders dik
Meer dan de helft van de Nederlanders dik

Meer dan de helft van de Nederlanders te dik

Het is niet best gesteld de gemiddelde Body Mass Index (BMI) van de Nederlanders. De gemiddelde BMI is is 26,7 en 56% van de Nederlanders is te dik. Niet iedereen is daar heel erg blij mee en we doen en masse ons best om wat pondjes kwijt te raken. Een dieet lijkt wel even zin te hebben, maar al snel komen de kilo’s er weer bij, zo zag onderzoeksbureau Multiscope in een studie onder 1.011 Nederlandse landgenoten.

Meer dan de helft van de Nederlanders dik
Meer dan de helft van de Nederlanders dik

Meer dan de helft van de Nederlanders te dik

Bij een BMI van 25 of meer is er sprake van overgewicht. Laat nu 56% van ons Nederlanders boven de 26 scoren met een gemiddelde van 26,7. Het maakt niet uit: man, vrouw, hoog of laag opgeleid, alleen de groep 18-34-jarigen hebben een gemiddelde dat onder de 25 zit. Ook van deze groep moet één derde al weer oppassen: zij zitten ook boven de 25.

Ontevreden over ons gewicht
Wij zijn ook niet blij met ons gewicht, 49% is ontevreden. En dan gaan we diëten. Zet acht Nederlanders op een rij en je vindt er één die op dieet is en één derde van alle Nederlanders heeft wel eens een poging gedaan om een dieet te volgen. En van de mensen die niet op dieet zijn let ruim de helft wel weer op de lijn.

Op gewicht blijven is het moeilijkst
Eigenlijk lukt het best wel om er meerder kilo’s af te krijgen met een dieet, alleen het volhouden is een probleem. Als mensen diëten is dat vaak niet de eerste keer: gemiddeld hebben ze al vier pogingen ondernomen. Kijken we naar het huidige gewicht en het gewicht voor het allereerste dieet dan is slecht één derde blijvend afgevallen met gemiddeld 12 kilo, een derde is weer even zwaar en een derde is zelfs gemiddeld dertien kilo zwaarder dan ooit…

Hier nog wat info over eten en diëten:
Waarom val ik niet af of 23 redenen waarom je niet afvalt
Wat is het meest verslavende voedsel en hoe zit het met E621?
Bewezen: liefde van de vrouw gaat door de maag

Meer dan de helft van de Nederlanders te dik en daarom Queen: Fat Bottom Girls

Geef een reactie