Meer honden in de buurt minder criminaliteit zegt onderzoek

0
Meer honden in de buurt minder criminaliteit zegt onderzoek
Meer honden in de buurt minder criminaliteit zegt onderzoek

Meer honden in de buurt minder criminaliteit

“Mensen die hun honden uitlaten, patrouilleren als het ware in hun buurt.” Dit vertelt Nicolo Pinchak, hoofdauteur van de studie en actief aan de Ohio State University.

“Ze zien wanneer er iets niet klopt en wanneer er verdachte buitenstaanders in de buurt zijn. Het kan een afschrikmiddel zijn.”


Lees hier ->>> meer over honden op deze website.


Meer honden in de buurt minder criminaliteit


De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Social Forces, keek naar meerdere factoren. Deze omvatten misdaadstatistieken van 2014 tot 2016 voor 595 buurten in de omgeving van Columbus, Ohio.


Zie hier de Top 10 Beste jachthonden.


Ook zijn onderzoeksgegevens gebruikt van een marketingbureau dat in 2013 inwoners van Columbus vroeg of ze een hond in hun huishouden hadden en gegevens van een onderzoek dat het vertrouwen in individuele wijken.

De resultaten laten zien dat dat in buurt met een hogere hondenpopulatie overvallen hadden die bijna twee derde lager zijn. Het is wel zo dat dit geldt in buurten waar mensen nog een beetje vertrouwen in elkaar hebben.

Ook de moordcijfers halveren in vergelijking met andere buurten met veel vertrouwen met minder honden.


Opmerkelijk: honden liegen tegen baasje zegt Zwitsers onderzoek.


De studie laat ook zien dat meer honden in een gemeenschap ook ook zorgen minder vermogensdelicten, zoals inbraken, volgens Pinchak.

Dit komt omdat honden die blaffen criminele activiteiten kunnen afschrikken, dit in tegenstelling tot straatcriminaliteit, die afhankelijk is van lokaal vertrouwen en toezicht.

“Onze studie voegt nog een reden toe waarom honden goed voor ons zijn” aldus Pinchak.


Bron en meer informatie: More dogs in the neighborhood often means less crime, 5 juli 2022


Zie hier de Top 10 zwaarste hondenrassen ter wereld.


Geef een reactie