Mensen die meer reizen zijn gezonder zegt onderzoek

0
Mensen die meer reizen zijn gezonder zegt onderzoek
Mensen die meer reizen zijn gezonder zegt onderzoek

Mensen die meer reizen zijn gezonder zegt onderzoek

Een nieuwe studie door onderzoekers van het Centre for Transport Studies van University College London onthult dat mensen die reizen over het algemeen een betere gezondheid hebben. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Mensen die meer reizen zijn gezonder zegt onderzoek


Of je nu naar het strand rijdt of een vlucht naar Zwitserland boekt, reizen is leuk en avontuurlijk. Uit het onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Transport & Health, blijkt dat er een verschil is in je algehele gezondheid van degenen die reizen en degenen die dat niet doen.


Zie hier de Top 10 beste stranden in Azië 2022.


Mensen die hun plek niet verlaten of beperkt in aanraking komen met reizen, hebben een inferieure gezondheid. Het onderzoeksteam definieert reizen als je minstens 24 kilometer verplaatst van je woonplaats.

De correlatie tussen reizen en gezondheid is sterker bij 55-plussers. Dr. Paulo Anciaes, de hoofdauteur van de studie, zei dat eerder onderzoek bevestigde hoe reizen individuen ten goede kan komen door een toename van meer kansen, zoals carrièrevoordelen of educatieve voordelen.


Sociale interactie

Anciaes en zijn team zeggen dat degenen die beperkte reismogelijkheden hadden, een slechtere gezondheid hadden vanwege een gebrek aan sociale interactie. Maar ook om de mogelijkheid om de wereld te verkennen.

Reizen is niet direct gerelateerd aan iemands gezondheid. Het namelijk meer te maken met het niet hebben van de mogelijkheid om deel te nemen aan sociale interacties. Sociale interactie zijn direct gekoppeld aan iemands algehele gezondheid en tevredenheid.


Zie hier: zeelucht is goed voor je gezondheid.


Zie hier
Volgens South University zijn sociale interacties heilzaam omdat het zowel emotioneel als fysiek welzijn ondersteunt.

Sociale interactie is cruciaal voor mensen, omdat het een gemeenschap creëert waarin we kunnen deelnemen en relaties kunnen opbouwen.

Enkele manieren om sociale relaties op te bouwen, zijn onder meer vrijwilligerswerk, lid worden van een groep of zelfs socile media gebruiken om in contact te blijven met vrienden en familie.


Zie hier: zeven gewoonten van gelukkige mensen.


Bron en meer informatie: Paulo Anciaes en Paul Metcalfe: Constraints to travel outside the local area: Effect on social participation and self-rated health in: Journal of Transport & Health, Volume 28, January 2023, 101535, https://doi.org/10.1016/j.jth.2022.101535


Geef een reactie