Top 10 mooiste nationale parken ter wereld 2022

0
Nationaal Park Rocky Mountain - Top 10 mooiste nationale parken ter wereld 2022
Nationaal Park Rocky Mountain - Top 10 mooiste nationale parken ter wereld 2022

Mooiste nationale parken ter wereld 2022

Deze parken zijn opgericht om enkele van ’s werelds meest diverse ecosystemen, prachtige uitzichten en adembenemende dieren in het wild te beschermen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over de natuur op deze website.


Top 10 mooiste nationale parken ter wereld 2022

Bron: www.thetravel.com


10. Yellowstone National Park

het Yellowstone National Park ligt in de Verenigde Staten en is meer dan 3.000 vierkante mijl groot. Het kent weelderig groen over brede weiden, watervallen en uitbarstende geiser.

Ondanks het feit dat het park meer dan vier miljoen bezoekers per jaar ontvangt, is het relatief rustig behalve bij de Old Faithful.


Antwoord op de vraag: wat zijn de mooiste watervallen ter wereld? (met filmpje)


9. Yosemite Nationaal Park

Het Yosemite National Park is één van de mooiste natuurlijke wonderen in Californië. Het beslaat ongeveer 1200 vierkante mijl met majestueuze watervallen, rotswanden, sequoia-bomen en rotsformaties.

El Capitan en Half Dome zijn de meest iconische bezienswaardigheden van het park. Yosemite is ook geschikt voor beginnende wandelaars en er zijn gidsen in de buurt. Andere attracties in het park zijn onder meer Tunnel View Look, Glacier Point en Yosemite Valley.


8. Glacier National Park

Het Glacier National Park, op de grens van Montana en Canada, staat bekend als de ‘Kroon van het continent’ vanwege de diversiteit aan natuurlijke schoonheid.

Wandelaars kunnen gebruik maken van de verscheidenheid aan paden in het park, die variëren van de gematigde Trail of Cedars tot de inspannende Grinnell-gletsjer.

Glacier National Park bevat ook meer dan 700 meren, bergketens en talloze watervallen. The Sun Road, St. Mary, Lake McDonald, Avalanche Lake Trail, Logan Pass en Grinnell Glacier behoren tot de attracties die je gezien moet hebben.


Wist je dat luchtvervuiling miljoenen vermoord en de doodsteek is voor de economie.


7. Nationaal Park Grand Canyon

De Grand Canyon staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is ontvangt miljoenen jaarlijkse bezoekers om agetuige te zijn van de indrukwekkende rode en oranje pracht van dit natuurwonder.

Daarnaast zijn de bezienswaardigheden die u in het park als Grand Canyon Village, de South Rim en het Mather Point.


Zie hier de Top 10 mooiste nationale parken in Canada om te bezoeken.


6. Serengeti Nationaal Park

Het spectaculaire Serengeti National Park in het noorden van Tanzania, Oost-Afrika, beslaat 5.700 vierkante kilometer. Binnen de grenzen van de Serengeti zijn duizenden dieren te horen en te zien. Van spetterende nijlpaarden en lachende hyena’s tot olifanten.

Er zijn ongeveer 2.000 leeuwen in het park, evenals giraffen, apen, zebra’s, gnoes, gazellen en andere dieren.

De fauna van het park is ongetwijfeld de grootste trekpleister, maar toeristen moeten de Great Migration, de Seronera River Valley, Naabi Hill, Lobo Valley en Bologonja Springs bezoeken om de grootsheid van het park te zien.


Zie hier alle spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen met het woord koe.


5. Jasper Nationaal Park

Het Jasper National Park, dat één van de ‘wildste plekken’ van Canada is, biedt veelkleurige landschappen en ligt aan de oostgrens van Alberta.

Wandelaars kunnen een scala aan vergezichten zien, van de toppen van Mount Edith Cavell tot de grotten van Maligne Canyon.

Het is ook één van de UNESCO-werelderfgoedlocaties samen met Banff en een aantal andere parken. Bezoekers van het park mogen dieren in het wild verwachten, zoals veelvraat, elanden en kariboes, evenals rivieren, gletsjers en bergen.


Zie hier de Top 10 mooiste natuurparken in Zweden.


4. Nationaal Park Zion

Met jaarlijks meer dan vier miljoen toeristen is het park momenteel één van de meest populaire parken in Utah.

Bezienswaardigheden zijn de Narrows, Angels Landing, Kalob Canyons, Canyon Look Trail, Observation Point, Riverside Walk, Zion Canyon Scenic Drive en de Emerald Pools.


Zie hier alle homoseksuele dieren op een rij (de top 10, bi mag ook natuurlijk)


3. Hawaii Volcanoes National Park

Het Hawaii Volcanoes National Park van de Verenigde Staten heeft 300 kilometer aan wandelpaden. Het is de thuisbasis van een aantal van ’s werelds meest actieve vulkanen en ligt op slechts enkele minuten van het zuidelijke district van Hilo.

De Kilauea-vulkaan, die in december 2020 uitbarstte, lavabassins produceerde en gaswolken de lucht in schoot, was de meest recente uitbarsting in het park.

Bezoekers kunnen genieten van het landschap langs Chain of Craters Road, de Crater Rim Trail-gedeelten wandelen en de Kahuku-eenheid bezoeken.


2. Nationaal Park Gunung Mulu

Gunung Mulu National Park is een UNESCO-werelderfgoed in de buurt van Miri, Sarawak, Maleisië. In het 52.864 hectare grote park bevinden zich zeventien vegetatieve zones met meer dan 3.500 soorten organismen.

Bezoekers kunnen grotstructuren verkennen in Clearwater Cave en Sarawak Chamber, maar ze moeten worden vergezeld door een gids. Wandelpaden, boottochten en de canopy zijn allemaal populaire activiteiten in het park, naast de grotten.


Zie hier de Top 10 mooiste watervallen van Finland.


1. Nationaal Park Rocky Mountain

Het Nationaal Park Rocky Mountain beslaat 461 hectare en is te vinden in het noorden van de staat Colorado. Het park staat bekend om zijn bergen, wandelpaden, beekjes, wilde bloemenweiden en andere attracties.

Na een wandeling naar Pikes Peak kunnen gasten genieten van handgemaakte gelatos of een wandeling maken door het mooie dorpje Estes Park.

Trail Ridge Road, Beaver Meadows Visitor Center, Bear Lake en Emerald Lake Trail behoren tot de andere bezienswaardigheden van het park.


Zie hier de Top 50 grootste stadsparken in de wereld.


Top 10 mooiste nationale parken ter wereld 2022

  1. Nationaal Park Rocky Mountain
  2. Nationaal Park Gunung Mulu
  3. Hawaii Volcanoes National Park
  4. Nationaal Park Zion
  5. Jasper Nationaal Park
  6. Serengeti Nationaal Park
  7. Nationaal Park Grand Canyon
  8. Glacier National Park
  9. Yosemite Nationaal Park
  10. Yellowstone National Park

Zie hier de top 50 langste rivier ter wereld.


Geef een reactie