, , , , , ,

Top 100 grootste artiesten aller tijden volgens Rolling Stone Magazine

Top 100 grootste artiesten aller tijden volgens Rolling Stone Magazine

Top 50 uit de Top 100 grootste artiesten aller tijden


50. The Band

The Band was een Canadees-Amerikaanse rockband, die onder die naam bestond van 1968 tot 1976 en daarna in gewijzigde samenstelling van 1983 tot 1999.

Ze maakten voor het eerst naam in de tweede helft van de jaren zestig als begeleidingsgroep van Bob Dylan. Ze werden later op eigen kracht zeer invloedrijk als vertolkers van Americana en zorgden mede voor het opnieuw populair worden van diverse vormen van Amerikaanse traditionele muziek. In hun muziek versmolt country met folk, blues en rock-‘n-roll.

Website: www.theband.hiof.no


49. Elton John


48. Run-DMC


47. Patti Smith

Patricia Lee (Patti) Smith
(Chicago (Illinois), 30 december 1946)

Patti Smith is een Amerikaanse singer-songwriter en dichteres. Zij wordt beschouwd als één van de grondleggers van het punkgenre in New York. Vandaar ook haar bijnaam “The Godmother of Punk”. Haar werk is een fusie van rock en poëzie.

Smiths bekendste nummer is “Because the Night”, dat ze samen schreef met Bruce Springsteen. Het nummer bereikte de 13e plaats in de Billboard Hot 100 in 1978.

In 2005 werd Smith benoemd tot Commandeur in de Franse Ordre des Arts et des Lettres door de Franse minister van cultuur en in 2007 werd haar naam toegevoegd in de Rock and Roll Hall of Fame in Ohio. Op 17 november 2010 won ze de National Book Award voor haar memoires Just Kids. In 2011 won Smith een Polar Music Prize.

Website: www.pattismith.net


46. Janis Joplin

Janis Joplin wordt nog steeds beschouwd als een van de invloedrijkste blueszangeressen van de jaren zestig. Joplins teksten weerspiegelen een gevoel van pijn en eenzaamheid van een vrouw die een laag zelfbeeld had en gekweld werd door een gebrek aan zelfvertrouwen. In 2013 kreeg Joplin een ster op de Hollywood Walk of Fame. In 2015 verscheen de documentaire Janis: little girl blue van de hand van Amy Berg, die hierin het leven van Joplin in beeld brengt.


45. The Byrds


44. Public Enemy

Public Enemy is een maatschappijkritische hiphopgroep uit Long Island, New York, geformeerd in 1982. Snel daarna tekenden ze bij het Def Jam-label nadat Rick Rubin een demotape hoorde waarop een freestylende Chuck D te horen was.

Het duurde ongeveer vijf jaar voordat het debuutalbum, Yo! Bum Rush The Show, werd uitgebracht in 1987. Public Enemy stond bekend om het bestrijden van het rechtse overheidsbeleid en discriminatie op huidskleur. Leider Chuck-D heeft hierover enkele boeken geschreven en laat vaak zijn mening horen in publieke debatten.


43. Sly and the Family Stone


42. Van Morrison


41. The Doors

De grootste successen boekte The Doors in de originele bezetting met Jim Morrison als leadzanger. In deze bezetting bracht de band zes studioalbums uit, waarvan een aantal nummers geschreven waren onder invloed van drugs, zoals lsd. Morrison overleed in de zomer van 1971 in Parijs en ligt aldaar begraven Cimetière du Père-Lachaise onder de naam James Douglas Morrison. Daarna bracht de band nog twee studioalbums uit met nieuwe nummers. De zang op deze albums werd door toetsenist Ray Manzarek en gitarist Robby Krieger overgenomen. Na bijna dertig jaar kwam het tot een reünie. Op initiatief van Krieger en Manzarek vormde zich The Doors of the 21st Century. Aangevuld met Ian Astbury als vervanger van Jim Morrison speelden ze in diverse concertzalen. Drummer Stewart Copeland trad in deze nieuwe bezetting van The Doors in 2002-2003 ook enkele keren met hen op.


40. Simon and Garfunkel


39. David Bowie

David Robert Jones
(Brixton, Londen, 8 januari 1947 – New York, 10 januari 2016)

David Bowiewas een Brits zanger, songwriter, muziekproducent en acteur. Hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste rockmuzikanten vanaf de jaren zestig tot heden.

David Bowie werd bekend door wereldhits zoals Space Oddity, Changes, Life on Mars?, Ziggy Stardust, Let’s Dance, Absolute Beginners, Heroes, Where Are We Now? en Blackstar. Bowie deed ook een aantal succesvolle duetten o.a. Under Pressure (met Queen), Dancing in the Street (met Mick Jagger) en Tonight (met Tina Turner). Daarnaast was hij bekend van zijn verschillende imago’s, die vooral in zijn glamrock-periode in de jaren zeventig excentriek te noemen waren. Bowie was naast zijn carrière als artiest ook acteur in diverse films en producer van andere artiesten.


38. John Lennon

https://youtu.be/T2hvkPyiAFE


37. Roy Orbison


36. Madonna

Madonna Louise Veronica Ciccone
(Bay City (Michigan), 16 augustus 1958)

Madonna is een Amerikaanse zangeres en actrice. In 2008 benoemde Billboard Madonna tot de succesvolste soloartiest aller tijden in de Top 100 All time Artist. Madonna wordt ook wel de almaar transformerende Queen of Pop genoemd en is de bestverkopende en succesvolste vrouwelijke artiest aller tijden. Ook staat ze in de muziekwereld bekend als een hardwerkende perfectionist. Volgens de Guinness World Records heeft de Queen of Pop een bewezen aantal van ruim 300 miljoen albums verkocht.

Website: www.madonna.com


35. Michael Jackson

https://youtu.be/ujDSiL600nc


34. Neil Young


33. The Everly Brothers

The Everly Brothers, bestaande uit de broers Isaac Donald (Don) Everly (1937) en Philip (Phil) Everly (1939–2014), vormden een Amerikaans zangduo, dat zijn grootste succes kende in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw. Ze werden behalve door rock-‘n-roll ook beïnvloed door popmuziek en country. The Everly Brothers zijn vooral bekend geworden door de harmonieuze zangpartijen.


32. Smokey Robinson and the Miracles


31. Johnny Cash

https://youtu.be/Lq0fUa0vW_E


30. Nirvana


29. The Who

The Who is een Engelse rockband uit de jaren zestig en zeventig en werd opgericht in 1964 in Londen, Engeland.

De band groeide uit tot een van de bekendste rock-‘n-rollbands ter wereld, die in de hoogtijdagen bestond uit zanger Roger Daltrey, gitarist Pete Townshend, bassist John Entwistle en drummer Keith Moon.

The Who is met uitzondering van de periodes tussen 1983 en 1988 en tussen 1990 en 1995 vrijwel continu op tournee geweest. Wijzigingen in de samenstelling kwamen na het overlijden van Keith Moon in 1978 (die achtereenvolgens vervangen werd door Kenney Jones, Simon Phillips en Zak Starkey) en na de dood van John Entwistle in 2002 (waarvoor Pino Palladino sindsdien de honneurs waarneemt). Eind oktober 2006 maakte The Who een comeback, met hun album Endless Wire. Het is het elfde studioalbum dat de band uitbracht, maar het eerste sinds It’s Hard uit 1982.

Website: www.thewho.com


28. The Clash


27. Prince


26. The Ramones

https://youtu.be/TYh1lRR1m6Y


Zie hier de top 100 beste gitaar nummers aller tijden volgens Rolling Stone Magazine.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie