, , , , , ,

Top 100 grootste artiesten aller tijden volgens Rolling Stone Magazine

Top 100 grootste artiesten aller tijden volgens Rolling Stone Magazine

Top 25 uit de Top 100 grootste artiesten aller tijden


25. Fats Domino

Antoine Dominique Domino
(New Orleans, 26 februari 1928 – Harvey, 24 oktober 2017)

Fats Domino was een Amerikaans rhythm-and-blueszanger-pianist. Hij was in de jaren 50 en 60 de bestverkopende Afro-Amerikaanse muzikant. Voor zijn bijdragen aan de rock-‘n-roll werd Domino in 1986 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Daarnaast werd hij ook opgenomen in The Louisiana Music en Songwriters Hall of Fame.

Website: www.fatsdominoofficial.com


24. Jerry Lee Lewis


23. Bruce Springsteen


22. U2


21. Otis Redding


20. Bo Diddley

Otha Ellas Bates, later veranderd in Ellas McDaniel
(McComb, 30 december 1928 – Archer, 2 juni 2008)

Bo Diddley was een invloedrijke Amerikaanse rock-‘n-roll- zanger en – gitarist. Zijn stijl, kenmerkend door de metaalachtige gitaarriffs en de voortstuwende ritmes, is van invloed geweest op talloze muzikanten, hoewel zijn werk zelden de hitlijsten heeft weten te bereiken.


19. The Velvet Underground


18. Marvin Gaye


17. Muddy Waters


16. Sam Cooke

Samuel Cook
(Clarksdale (Mississippi), 22 januari 1930 – Los Angeles (Californië), 11 december 1964)

Sam Cooke was een Amerikaanse gospel- en rhythm-and-blueszanger. Cooke heeft invloed gehad op een groot aantal muzikanten. Enkele van deze muzikanten zijn: Rod Stewart, The Rolling Stones, The Animals, Simon and Garfunkel, Van Morrison, James Taylor, The Beatles (met name John Lennon), John Mayer, Bruce Springsteen, Bob Marley, The Band, Steve Perry, Marvin Gaye, Otis Redding, Lou Rawls, Al Green, The Temptations, Aretha Franklin, Mavis Staples, Ben E. King, Billy Joel, Seal, Tina Turner en The Afghan Whigs.


Zie hier de Top 10 lekkerste dancehits uit de jaren ’70 met beeld…


15. Stevie Wonder

https://youtu.be/zjRGw8Tkjss


14. Led Zeppelin


13. Buddy Holly


12. The Beach Boys

The Beach Boys is een Amerikaanse band die in 1961 werd opgericht door de broers Brian Wilson, Dennis Wilson en Carl Wilson, hun neef Mike Love en schoolvriend Al Jardine.

Website: www.thebeachboys.com


11. Bob Marley


10. Ray Charles


9. Aretha Franklin

https://youtu.be/ykxuu8LNluY


8. Little Richard


7. James Brown

James Joseph Brown
(Barnwell, 3 mei 1933 – Atlanta, 25 december 2006)

James Brow, algemeen bekend als “The Godfather of Soul” en “The Hardest Working Man in Show Business”, was een Amerikaanse entertainer en winnaar van de Grammy Award. Brown wordt gezien als één van de belangrijkste en meest controversiële figuren uit de 20e eeuw en de ontwikkeling van de soulmuziek. Hij wordt tevens gezien als de medegrondlegger van het funkgenre.

https://youtu.be/1UzZUfFUnxY


6. Jimi Hendrix


5. Chuck Berry


4. The Rolling Stones


3. Elvis Presley

Elvis Aaron Presley
(Tupelo, Mississippi, 8 januari 1935 – Memphis, Tennessee, 16 augustus 1977)

Presley wordt vaak The King of Rock and Roll of kortweg The King genoemd en geldt als een van de meest significante culturele iconen van de twintigste eeuw.


2. Bob Dylan

(Duluth, Minnesota, 24 mei 1941)

Dylan wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van de Verenigde Staten in de twintigste eeuw. Op 13 oktober 2016 werd hem de Nobelprijs voor Literatuur toegekend omdat hij “de grootse Amerikaanse liedtraditie met nieuwe dichterlijke expressiemogelijkheden heeft uitgebreid”.

https://youtu.be/rnKbImRPhTE


1. The Beatles

The Beatles waren actief van 1960 tot 1970 en wordt algemeen beschouwd als de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de popmuziek.

Ook zijn The Beatles tot nu toe de bestverkopende band in de geschiedenis, met een geschatte omzet van meer dan 600 miljoen platen wereldwijd. Zij scoorden in Nederland 22 nummer één hits, meer dan welke andere artiest of groep ook.


Wij stellen een bijdrage voor ons werk zeer op prijs als blijk van waardering van uw kant en voor ons om er nog harder aan te werken!
[doneren_met_mollie]0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie