, , , ,

Vergelijking van wapenbezit tussen landen, een top 178

Hoeveel mensen werden er doodgeschoten in 2016? Ruim 250.000!

Nu een vergelijking van wapenbezit tussen landen. Gisteren hadden we de bedoelde en onbedoelde ge- en ongelukken met wapens, nu het % wapens op het aantal mensen in een land. In ‘Gods own country’ (de VS) hebben ze meer vertrouwen in zichzelf als het gaat om bescherming, dan in een hogere macht. Op iedere 100 inwoners zijn er 90 vuurwapens beschikbaar voor een geweld(ad)ig pandemonium. In ons eigen landje zijn dat er nog geen vier en hier lukt het toch ook aardig om elkaar om te leggen de laatste maanden.

Vergelijking van wapenbezit tussen landen, een top 178

Vergelijking van wapenbezit tussen landen, een top 178In de VS hebben ze het beroemde “Second Amendment”:

A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.

Voor vrijheid heb je wapens nodig om je land te kunnen verdedigen, kom daar nog maar eens om! En om dat recht te beschermen hebben ze een zeer goed georganiseerd clubje: de NRA of National Rifle Association. Ze noemen zichzelf ‘America’s Longest-Standing Civil Rights Organization‘ en voor een beetje Republikeinse (presidents-) kandidaat is het van groot belang om de steun van de NRA te hebben, al was het alleen maar om de vele dollars die er voor de campagne te halen zijn. De NRA heeft ruim 4 miljoen leden en ze houden een jaarlijkse conventie met meer dan 70.000 tot 100.000 bezoekers.

Vergelijking van wapenbezit tussen landen, een top 178

Aantal wapens per 100 inwoners
[table “” not found /]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie