Waarom buiten zijn goed voor je is

0
Waarom buiten zijn goed voor je is
Waarom buiten zijn goed voor je is

Waarom buiten zijn goed voor je is

Blijf nou niet de hele dag binnen hangen. Kom, de paden op de landen in volk van Nederland! Het is goed voor lijf en leden en je breintje. Die hersenen moeten op een bepaalde manier worden verwend en de buitenlucht blijkt wonderen te doen. Mevrouw Buttaccio heeft er op gestudeerd, boeken over geschreven en komt kernachtig tot vijf voordelen waarom buiten zijn goed voor je is. Lees meer…

Waarom buiten zijn goed voor je is
Waarom buiten zijn goed voor je is

Waarom buiten zijn goed voor je is

 

1. Het verbetert je immuunsysteem

Je immuunsysteem helpt je bij het beschermen van je lichaam tegen ziektes. Zo moet het immuunsysteem je beschermen tegen lichaamsvreemde stoffen zoals: bacteriën,
virussen, schimmels en parasieten. Het zonlicht en het buitenlicht doen bijvoorbeeld wonderen als het gaat om de productie van vitamines die je immuunsysteem ondersteunen.

2. Het vermindert stress

Heb je wel eens gehoord van stresshormoon cortisol? Het is eigenlijk een prachtig stofje dat bij stress de effecten probeert te dimmen. Blijf je echter langer gestrest, dan blijft het niveau van cortisol voor een langere periode hoog en dat pakt dan weer zeer negatief uit op je lichaam. Denk aan hoge bloeddruk, suikerziekte en depressies. De natuur doet wonderen voor het stressniveau blijkt uit onderzoek. Zelfs uit het raam kijken naar een mooi landschap vermindert je stressniveau al.

3. Het beïnvloed je mentale gestel op een positieve wijze

Ongelooflijk waar het allemaal goed voor is (of zou moeten zijn). Een beetje buitenlucht is onder andere goed voor je creativiteit, je uithoudingsvermogen en je krijgt meer lol in je werk!

4. Je gaat er beter door slapen

Het zonlicht zorgt ook dat je natuurlijke klok beter wordt afgesteld en hierdoor slaap je beter. Dagelijks 60 minuten zonlicht zou wonderen moeten doen voor mensen met slaapproblemen. Opgeteld bij de verminderde stressgevoelens maakt een beetje buiten wandelen ook jou tot een Doornroosje.

5. Je krijgt meer energie

Ja, logisch toch, gezien ook het bovenstaande. Wandel of loop je in wat hoger tempo met anderen, dan verbetert dit ook nog eens de band tussen jullie.

Bron en meer informatie: Jennifer Lelwica Buttaccio: Why You Should Spend Time Outside Each Day, Daily Nurse – Blog Health & Wellness, 27 januari 2017

Geef een reactie