, ,

Beginnen met roken: 70 procent is verslaafd na de eerste sigaret

Beginnen met roken: 70 procent is verslaafd na de eerste sigaret

Beginnen met roken: 70 procent is verslaafd na de eerste sigaret

Het is buitengemeen commercieel spul die sigaret. Als je de eerste opsteekt is de kans groot dat je bijna direct een dagelijkse roker zal gaan worden. Lees meer over de eerste sigaret en de verslaving…

Lees meer over roken op deze website:
hier->>> Sleutelkinderen roken en drinken meer
hier->>> Vrouwen die een one-night stand willen zoeken mannen die roken en drinken
hier->>> Hoe zien rokerslongen er uit?

En nog veel meer over roken hier->>>


Beginnen met roken: 70 procent is verslaafd na de eerste sigaret


Na de eerste is het voor velen gebeurd. Professor Peter Hajek van de Queen Mary’s Wolfson Institute of Preventive Medicine said: “This is the first time that the remarkable hold that cigarettes can establish after a single experience has been documented from such a large set of data.”

Het blijft bijzonder dat je van die ene een grote kans hebt om er nog vele op te steken. Dit concluderen onderzoekers op datasets van acht verschillende onderzoeken die eerder zijn uitgevoerd zijn in de VS, Australië, Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland.

Totaal beschikten ze over de data van ruim 215.000 mensen. In al deze studies werd aan mensen ook gevraagd of ze ooit een sigaret hadden geprobeerd en of ze daarna zijn blijven roken.


Één is geen dus gaan we iedere dag maar roken

Iets meer dan procent van de ondervraagden gaf aan ooit wel eens een sigaretje te hebben opgetoken. Tussen de 60,9 en 76,9 procent van deze groep mensen is direct hierna dagelijks gaan roken. Het verschil in de percentages zit hem in omdat er verschillen zitten in de vragen van de acht verschillende onderzoeken.


Zie hier de top 148 met percentage rokers per land 2022.


Van groot belang is het volgens de onderzoekers dat heel belangrijk is dat jongeren niet gaan experimenteren met sigaretten. Want het proberen van een sigaretje is niet zo onschuldig als het misschien lijkt.

Professor Peter Hajek: “We’ve found that the conversion rate from ‘first time smoker’ to ‘daily smoker’ is surprisingly high, which helps confirm the importance of preventing cigarette experimentation in the first place.”


Bron en meer informatie: Max Birge, MChem, Stephen Duffy, Joanna Astrid Miler en Peter Hajek: What Proportion of People Who Try One Cigarette Become Daily Smokers? A Meta-Analysis of Representative Surveys in Nicotine & Tobacco Research, ntx243, https://doi.org/10.1093/ntr/ntx243, 4 november 2017


Zie hier de top 148 met percentage rokers per land 2022.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie