Top 10 beste musea in Parijs

0
Het Louvre - Top 10 beste musea van Parijs
Het Louvre - Top 10 beste musea van Parijs

Beste musea in Parijs

Als je naar Parijs gaat is, moet je eigenlijk wel wat musea te bezoeken. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over Frankrijk op deze website.


Top 10 beste musea in Parijs


10. Bourse de Commerce: Pinault Collection

De Bourse de Commerce is een 18e-eeuws Frans bouwwerk en monument historique in het centrum van Parijs.

François Pinault, Frans miljardair, mecenas en eigenaar van onder meer de luxeproductengroep Kering, veilinghuis Christie’s en wijndomein Château Latour ging er kunstwerken van de Fondation Pinault tentoonstellen.

Nu bestaat de Pinault Collection uit 10 duizend werken van na 1960. De kunstenaars ervan hebben al wereldwijde erkenning gekregen. Onder hen zijn Piet Mondriaan, Mark Rothko, Richard Serra, Damien Hirst en vele anderen.


9. Le Petit Palais

Petit Palais is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1900 door de architect Charles Girault en ligt aan de Avenue Winston-Churchill. Het Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris is sinds 1902 gevestigd in Petit Palais.

In het museum is een grote verzameling oude en moderne kunst, er zijn onder andere schilderijen van Franse kunstenaars uit de 19e en de 20e eeuw.

Ook hangen er schilderijen van Vlaamse kunstenaars uit de 15e eeuw en Italiaans renaissancewerk van Botticelli, Mantegna en Cima da Conegliano.


8. Fondation Louis Vuitton

De beeldende-kunstverzameling omvat voor het merendeel werken uit de twintigste eeuw van de onderneming LVMH en Bernard Arnault zelf. Daarbij onder meer werken van Jean-Michel Basquiat, Gilbert & George en Jeff Koons.


Zie hier de Top 30 mooiste monumenten om te bezoeken in Frankrijk.


7. Musée Rodin

Het Musée Rodin ligt in het 7e arrondissement van Parijs, Frankrijk. Het museum, met bijbehorend beeldenpark, werd in 1919 geopend in het voormalige Hôtel Biron. Het museum toont het werk van de Franse beeldhouwer en schilder Auguste Rodin (1840-1917).


6. Musée du Quai Branly

De collectie is een combinatie van de collecties van het Musée de l’Homme en het Musée national des Arts d’Afrique et d’Océanie, die werden opgeheven.

Er zijn 3500 voorwerpen te zien, uit een totale collectie van 300.000 voorwerpen, waaronder kunstschatten uit Afrika, Azië, Oceanië, Australië, en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.


5. Musée de l’Orangerie

In het museum hangen schilderijen uit het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Het museum is vooral bekend door de serie waterlelies (Frans: Nymphéas ) van de Franse impressionistische kunstschilder Claude Monet (1840-1926).

Deze grote doeken hebben als onderwerp de waterlelies in Monets tuin in Giverny. Licht, de breking van het licht en kleur spelen een grote rol in deze serie.

Ze zijn gemaakt in de periode 1914-1926, de laatste 15 jaren van zijn leven. De gewaagde kleuren van de meest recente doeken zouden het resultaat zijn van een oogziekte.

Er zijn ook werken van andere bekende kunstenaars zoals Pierre-Auguste Renoir (Jeune Filles au Piano ), Paul Cézanne (Le Rocher rouge ), Pablo Picasso (La Grande Baigneuse ), Chaïm Soutine en Henri Rousseau. Ook zijn er beelden van Auguste Rodin.


Zie hier de Top 100 Mooiste musea in Frankijk.


4. Musée Picasso

Het Musée Picasso bevindt zich in het voormalige hotel Salé. Het prachtige pand stamt uit de zeventiende eeuw en herbergt de grootste collectie Picasso kunstwerken ter wereld.

De twee andere grote Picasso musea bevinden zich in Spanje in de Spaanse steden Barcelona en Malaga.


3. Centre Pompidou

Centre Pompidou
Centre Pompidou

Het Centre Pompidou, het Parijse Museum van Moderne Kunst is het enige museum ter wereld dat een compleet overzicht biedt van 20e-eeuwse kunstwerken.

De presentatie van de collectie vanaf het begin van de vorige eeuw tot vandaag de dag is chronologisch geordend en multidisciplinair. Moderne schilderkunst, grafische kunst en design, fotografie en nieuwe media: het komt allemaal aan bod.

Website: www.centrepompidou.fr


2. Musée d’Orsay

Musée d'Orsay
Musée d’Orsay

Het museum is op 9 december 1986 geopend in het voormalige treinstation Gare d’Orsay.

Impressionistische kunstschilders zijn ruim vertegenwoordigd, zoals Édouard Manet, Frédéric Bazille, Claude Monet, Renoir, Edgar Degas, Alfred Sisley, Georges Seurat, Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Henri de Toulouse-Lautrec, Paul Cézanne en Henri Rousseau.

Website: www.musee-orsay.fr


1. Het Louvre

Grootse museum ter wereld is het Louvre
Grootse museum ter wereld is het Louvre

Het Louvre is hét culturele symbool van Parijs en bezit een aantal wereldberoemde toppers zoals de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci (‘La Joconde’ in het Frans), de Venus van Milo en ‘De vrijheid leidt het volk’, een schilderij van Eugène Delacroix.

De kunstwerken beslaan een periode van bijna 5000 jaar.

Website: www.louvre.fr


Top 10 beste musea in Parijs

  1. Het Louvre
  2. Musée d’Orsay
  3. Centre Pompidou
  4. Musée Picasso
  5. Musée de l’Orangerie
  6. Musée du Quai Branly
  7. Musée Rodin
  8. Fondation Louis Vuitton
  9. Le Petit Palais
  10. Bourse de Commerce: Pinault Collection

Geef een reactie