, ,

Top 10 meest stinkende kazen ter wereld

Top 10 meest stinkende kazen ter wereld

Meest stinkende kazen ter wereld

Deze stinkkazen moet je echt geproefd hebben. De geur is dan misschien niet wat je gewend bent, maar de smaak zal alles overtreffen.


Lees hier ->>> meer over eten en drinken op deze website.


Top 10 meest stinkende kazen ter wereld


10. Taleggio

Taleggio

Taleggio

De top 10 begint met de Italiaanse stinkkaas genaamd Taleggio. Deze halfzachte kaas heeft een vrij sterke geur, maar stinkt niet erg in vergelijking met andere soorten kaas op deze lijst. Bovendien heeft de kaas een heel interessante en ongewone fruitige smaak. De laatste jaren wordt Taleggio steeds populairder buiten Italië.


Zie hier vijf voedingsmiddelen om je geluk te vergroten.


9. Camembert

Camembert

Camembert

Fijnproevers zeggen dat het onmogelijk is om aan iemand uit te leggen wat Camembert is totdat hij of zij het probeert. Camembert vertegenwoordigt de traditie van de kaasbereiding van Noord-Frankrijk. Oorspronkelijk is het een vloeibare kaas gemaakt van ongepasteuriseerde melk die erg zacht is en meestal met een lepel eet. Lees hier ->>> meer over deze kaassoort.

Met Camembert maak je e ook het lekkerste broodje hamburger.


8. Munster

Munster

Munster

De Munsterkaas is een andere Franse kaas met een specifieke geur. Net als veel andere soortgelijke soorten, is Munster-kaas een kaas gemaakt door de monniken in de Middeleeuwen. De kaas heeft penetrante geur die, zeker als de kaas op kamertemperatuur is, kan doen denken aan mest.


Zie hier de Top 10 lekkerste kazen ter wereld.


7. Brie de Meaux

Brie de Meaux

Brie de Meaux

De naam komt van de historische regio Brie, 50 km ten oosten van Parijs, en de stad Meaux. De kaas behoort tot de zogenaamde zachte kazen en is de vader van de zachte witte-korstkazen. De geur is schimmelachtig en heeft zoete en rokerige aroma’s, hij ruikt naar paddenstoelen.


6. Roquefort

Roquefort

Roquefort

De Roquefort komt uit Frankrijk, de meest populaire kaas over de hele wereld. Ondanks dat Roquefort echt gevaarlijk is omdat het gemaakt is van ongepasteuriseerde melk en er kans is op listeria infectie, is het even lekker als gevaarlijk en daarom worden sommige mensen er gek van.


5. Limburger

Limburger

Limburger

De geur van Limburgse kaas lijkt op die van tenenkaas. Dat klopt omdat de bacteriën die worden gebruikt om deze kaas te fermenteren ook op de menselijke huid te vinden zijn, en ze zijn deels verantwoordelijk voor je lichaamsgeuren.

Wist je ook dat kaas en wijn de kans op Alzheimer vermindert?


4. Stilton

Stilton

Stilton

De bekendste en lekkerste Engelse stinkkaas en hoe ouder de kaas, hoe zachter en geuriger.


Top 10 meest stinkende kazen ter wereld


3. Pont-l’Évêque

Pont l'Eveque

Pont-l’Évêque

De Pont-l’Évêque is afkomstig uit Normandië en is bekend sinds de 12e eeuw. De kaas heeft zijn naam van de plaats Pont-l’Évêque, waar een grote regionale markt was voor de kaas. De korst geeft een een combinatie van mest en hooi af, terwijl de kaas zelf naar warme melk ruikt. Wanneer de kaas rijp is wordt de geur zwaveliger.

Zie hier ->>> de landen waar mensen het meeste kaas eten.


2. Stinking Bishop

 Stinking Bishop

Stinking Bishop

Al uit de naam kun je opmaken dat dit één van de meest stinkende kazen op deze lijst is. De kaas komt oorspronkelijk uit Gloucestershire, in het zuidwesten van Engeland. De kaas is gemaakt van de melk van Gloucester-runderen.


1. Époisses

Époisses

Époisses

Volgens internetfora is Volgens internetfora is Époisses de meest stinkende kaas van allemaal. De geur is zo sterk dat de Franse regering alle vormen van vervoer met het openbaar vervoer heeft verboden. Maar als je niet bang bent voor de geur, word je beloond met ongelooflijk zachte kaas, die uitstekend samen gaat rode wijn.

De Époisses staat ook in de top 10 Populairste Franse kazen.


Top 10 meest stinkende kazen ter wereld

  1. Époisses
  2. Stinking Bishop
  3. Pont-l’Évêque
  4. Stilton
  5. Limburger
  6. Roquefort
  7. Brie de Meaux
  8. Munster
  9. Camembert
  10. Taleggio

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie