, , ,

Buiten zijn heeft enorme positieve voor gezondheid

Buiten zijn heeft enorme positieve voor gezondheid

Buiten zijn heeft enorme positieve voor gezondheid

Licht heeft heel veel effect op je stemming, je slaap en biologische klok. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Buiten zijn heeft enorme positieve voor gezondheid


Met behulp van gegevens van de UK Biobank analyseerden de onderzoekers genetische en gezondheidsinformatie. Dit deden zij voor meer dan een half miljoen mensen.

Ze ontdekten dat voor elk uur dat je buiten doorbrengt, je geniet van een betere slaapkwaliteit, meer alertheid overdag en je gemakkelijker op kan staan.


Wit je dat vis eten helpt ook bij slapen.


De gemiddelde tijd buitenshuis was 2,5 uur per dag. De onderzoekers zagen dat de tijd die je doorbrengt in natuurlijk licht ervoor zorgt dat je biologische klok soepel blijft lopen. Dit geldt ook ook als het bewolkt is.

De onderzoekers schrijven: ‘Mensen zijn geëvolueerd in een omgeving met een duidelijk onderscheid tussen dag en nacht. Maar onze moderne omgevingen hebben dit onderscheid vervaagd.’


Als je vrouw bent kun je ook een hond in bed nemen.


Elk extra uur dat je overdag buiten werd doorgebracht, geeft een veel lagere kans op slaapproblemen, stemmingswisselingen en je biologische klok


Dit onderzoek geeft aan dat als je moeite hebt met slapen, wat extra tijd buitenshuis misschien voldoende is. Bovendien helpt het je om aan je dagelijkse vitamine D-behoeften te voldoen en zelfs je hersenfunctie te verbeteren!


Zie hier: Te veel slapen? Is dat mogelijk?.


Bron en meer informatie: Angus C. Burns, Richa Saxena, Céline Vetter et. al.: Time spent in outdoor light is associated with mood, sleep, and circadian rhythm-related outcomes: A cross-sectional and longitudinal study in over 400,000 UK Biobank participants in: Journal of Affective Disorders, Volume 295, 1 December 2021, Pages 347-352.


Zie hier de Top 10 meest vitamine D-rijke voedingsmiddelen.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie