, ,

Cynicus eerder last van hart zegt onderzoek

Cynicus eerder last van hart zegt onderzoek

Cynicus eerder last van hart zegt onderzoek

Cynici onder ons: let op uw hart en bloedvaten. Die kritische blik, de bijtende spot en dat wantrouwen is niet goed voor je! Stress, roken en dik worden, dat is het lot van een cynicus. Leer wat de onderzoekers van Baylor University in Texas uitzochten.


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Cynicus eerder last van hart zegt onderzoek


De studie definieerde ‘cynische vijandigheid’ als een cognitieve overtuiging dat ‘de motieven [of] bedoelingen van andere mensen’ niet betrouwbaar zijn.

De onderzoekers lieten 196 deelnemers een persoonlijkheidstest uitvoeren, samen met een ‘vijandigheidsenquête’ van 20 items. Dit waren waar-of-onwaar uitspraken als ‘mensen stellen me vaak teleur’. Hierna is de proefpersonen gevraagd om een ​​reeks ‘stresstests’ te doorstaan. Dit terwijl onderzoekers hun ‘vijandigheidsniveaus’ bepaalden gedurende een periode van zeven weken.


Zie hier de top 10 grootse momenten van stress voor vrouwen en mannen.


In één test werden deelnemers bijvoorbeeld beschuldigd van winkeldiefstal. Ze kregen vijf minuten om een ​​toespraak voor te bereiden om zichzelf te verdedigen, terwijl onderzoekers hun hartslag en bloeddruk opnamen.

De uitkomsten lieten zien dat een grotere neiging tot cynische vijandigheid, niet alleen schadelijk is voor je stressreacties op korte termijn. Cynisme heeft ook een grote invloed op je gezondheid op lange termijn.

Sterker nog, cynische mensen hebben meer kans op hartaandoeningen omdat die mentaliteit stress veroorzaakt. De onderzoekers ontdekten ook dat deze mensen meer moeite hadden om hun stressniveau te beheersen. Dit zorgt weer voor zwaarlijvigheid, roken en een hoog cholesterolgehalte


Heb je last van stress? Sta op en dans zegt onderzoek.


Bron en meer informatie: Alexandra T. Tyra Ryan C. Brindle Brian M. Hughes en Annie T. Ginty: Cynical hostility relates to a lack of habituation of the cardiovascular response to repeated acute stress, Psychophysiology, Volume 57, Issue 12, december 2020


Cynicus eerder last van hart zegt onderzoek

Cynicus eerder last van hart zegt onderzoek