, , , ,

Grootste dierentuinen in Frankrijk – De top 10

Grootste dierentuinen in Frankrijk

Grootste dierentuinen in Frankrijk

In Frankrijk zijn zo’n 270 dierentuinen en dierenparkjes te vinden. Je kunt dus wel stellen dat de Fransen verzot zijn op hun zoo’s. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over dierentuinen op deze website.


Grootste dierentuinen in Frankrijk


10. Zoo Safari de Thoiry – Rue du Pavillon de Montreuil, 78770 Thoiry, Frankrijk

De Thoiry ZooSafari ligt ongeveer veertig km ten westen van Parijs. Het park is te vinden in het domein van het kasteel van Thoiry.

Het park, dat 150 van de 380 hectare van het landgoed beslaat, heeft zo’n 750 dieren die behoren tot ongeveer 46 soorten zoogdieren, 26 soorten vogels en 9 soorten reptielen. Het beschikt ook over amfibieën en ongewervelde dieren .

Het omvat een safarigedeelte dat met de auto kan worden bezocht. Het heeft ook een meer traditioneel voetgangersgedeelte en een botanisch park van 126 hectare met verschillende thematuinen: herfst, parfum, Engelse tuinen, labyrint, rozentuin en een omgekeerd bloembed in Franse stijl.

Website: www.thoiry.net


9. Planète Sauvage – La Chevalerie, 44710 Port-Saint-Père, Frankrijk

Planète sauvage ligt in de buurt van Nantes, in het departement Loire-Atlantique. Het park is opgericht in 1992 door Monique en Dany Laurent.

Het park beslaat een oppervlakte van ongeveer vijfentachtig hectare. Hier ongeveer 1.100 dieren van 120 soorten leven te vinden. Het bestaat uit een safarigedeelte dat met de auto kan worden bezocht en een voetgangersgedeelte met een van de twee dolfinaria met tuimelaars.

Website: www.planetesauvage.com


8. Parc des Félins – Domaine de, 77540 Lumigny-Nesles-Ormeaux, Frankrijk

Parc des Félins ligt ongeveer 60 kilometer van Parijs 60naar het oosten en 20 km ten zuiden van Disneyland Parijs. Het park, met een oppervlakte van 60 hectare, heeft ongeveer 140 katachtigen en maki’s.

Website: www.parcs-zoologiques-lumigny.fr


7. Zoo de Montpellier – 50 Avenue Agropolis, 34090 Montpellier, Frankrijk

Opgericht in 1964, heeft het vandaag de dag ongeveer 750 dieren van 141 soorten op een oppervlakte van 80 hectare. Het is eigendom van de stad Montpellier.

Gratis toegang tot het grootste deel van het park maakt het een van de tien meest bezochte dierentuinen in Frankrijk. Het is ook één van de vijf grootste dierentuinen van Frankrijk.

Website: www.zoo.montpellier.fr


6. Zoo Doué-La-Fontaine – 103 Rue de Cholet, 49700 Doué-la-Fontaine, Frankrijk

De Zoo de Doué is een 14 hectare grote dierentuin en is in 1961 geopend. De dierentuin herbergt zo’n 1000 dieren die ongeveer 100 soorten vertegenwoordigen.

Website: www.bioparc-zoo.fr


Zie hier de Top 10 beste landen om dieren in het wild te zien.


5. Zoo Amnéville

Het Parc Zoologique d’Amneville is een 17 hectare grote dierentuin, die in 1986 is geopend. Het park ligt vlak bij Metz. In de dierentuin zijn ongeveer 2000 dieren van ongeveer 360 soorten.


Zie hier de Top 10 meest bedreigde diersoorten ter wereld 2023.


4. Zoo La Flèche

De Zoo de La Flèche is een dierentuin van 44 hectare en is in 1946 geopend. Je vindt er zo’n 1.600 dieren die ongeveer 160 soorten vertegenwoordigen,

Website: www.zoo-la-fleche.com


Zie hier de top 25 best bezochte musea van Frankrijk.


3. La Palmyre Zoo – 6 Avenue de Royan, 17570 Les Mathes, Frankrijk

De Zoo de la Palmyre is een dierentuin in de buurt van Royan aan de Franse Atlantische kust. De dierentuin is ongeveer 18 hectare groot en is één van de meest populaire dierentuinen in Frankrijk.

De Zoo de la Palmyre herbergt meer dan 1.600 dieren, waaronder talrijke bedreigde diersoorten zoals Siberische tijgers, Balispreeuwen, sabelantilopen en witte neushoorns. De dierentuin staat ook bekend om zijn vele soorten apen.

Website: www.zoo-palmyre.fr


2. Réserve Africaine de Sigean – 19 Hameau du Lac D6009, 11130 Sigean, Frankrijk

Dit park heeft meer dan 3.800 dieren: meer dan 2.000 vogels, 900 zoogdieren en 900 reptielen. De oppervlakte is meer dan 300 hectare.

Met een bezoek doorkruis je een natuurlijke omgeving waar vijvers, moerassen, dennenbossen, vlaktes en heuvels elkaar afwisselen.

Hier zie je een grote diversiteit aan verschillende diersoorten naast elkaar bestaan, voornamelijk Afrikaanse maar ook behorend tot de lokale fauna.

Website: www.reserveafricainesigean.fr


Zie hier de Top 10 meest bijzondere dieren te zien in India.


1. ZooParc de Beauval – Saint-Aignan, Loir-et-Cher

ZooParc de Beauval: Plaine africaine met neushoorns en giraffes

ZooParc de Beauval: Plaine africaine met neushoorns en giraffes

Het park heeft meer dan 3.000 dieren op 35 hectare, waarmee het een van de grootste dierencollecties van Frankrijk en Europa heeft.

In 1980 werd de dierentuin door Françoise Delord opgericht en de dierentuin wordt nu geleid door zijn zoon, Rodolphe Delord en zijn familie.

Beauval was vaak de eerste dierentuin in Frankrijk die een bepaalde diersoort in zijn collectie had. Het was bijvoorbeeld de eerste dierentuin met witte tijgers en witte leeuwen.

Website: www.zoobeauval.com


Zie hier de top 50 langste rivieren van Frankrijk.


Top 10 Grootste dierentuinen in Frankrijk

  1. ZooParc de Beauval
  2. Réserve Africaine de Sigean
  3. La Palmyre Zoo
  4. Zoo La Flèche
  5. Zoo Amnéville
  6. Zoo Doué-La-Fontaine
  7. Zoo de Montpellier
  8. Parc des Félins
  9. Planète Sauvage
  10. Zoo Safari de Thoiry

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie