Top 10 meest stinkende Franse kazen

0
Munster - Top 10 Meest Stinkende Franse Kazen
Munster - Top 10 Meest Stinkende Franse Kazen

Meest stinkende Franse Kazen

Ah, het land van romantiek, fijne wijnen en de onmiskenbare geur van stinkende kazen. Frankrijk, bekend om zijn culinaire lekkernijen, biedt een eigenaardige selectie fromages die je neusvleugels kunnen doen krullen van vreugde (of afschuw).

Dus, voor de avontuurlijke fijnproevers die durven te genieten van de aromatische kant van de kaasplank, hier een humoristische verkenning van de top 10 stinkendste Franse kazen.


Lees hier ->>> meer over eten en drinken op deze website.


Top 10 meest stinkende Franse kazen


10. Fiance Des Pyrenees

Fiance Des Pyrenees
Fiance Des Pyrenees

Een ongepasteuriseerde geitenmelkkaas uit de Pyreneeën, het aroma van deze kleverige, druipende kaas wordt beschreven als gistachtig en geurig.


Zie hier de Top 10 lekkerste kaasgerechten ter wereld.


9. Maréchal

Maréchal
Maréchal

Afkomstig uit de regio Centre-Val de Loire, introduceert Maréchal een unieke combinatie van schimmel- en ammoniakaroma’s. Alleen een dappere ziel kan de intense geur waarderen, maar zij die durven, worden beloond met een rijke, romige smaak. Serveer het met fruit en noten voor een uitgebalanceerde ervaring.


Zie hier: kaas en wijn verminderen kans op Alzheimer zegt onderzoek.


8. Boulette d’Avesnes

Boulette d'Avesnes
Boulette d’Avesnes

Rechtstreeks uit Nord-Pas-de-Calais komt de Boulette d’Avesnes, een pikante kaas doordrenkt met kruiden en peper. Zijn prikkelende aroma en smaak maken het een kracht waarmee rekening moet worden gehouden. Combineer het met stevig brood en een glas bier, en je begint aan een smaakavontuur dat je niet snel zult vergeten.


Zie hier de Top 10 lekkerste kazen ter wereld.


7. Vieux Boulogne

Vieux Boulogne
Vieux Boulogne

Afkomstig uit de regio Pas-de-Calais, draagt Vieux Boulogne trots de titel van een zeer stinkende kaas. Zijn intense geur wordt vaak vergeleken met die van rottende uien, maar laat je daardoor niet afschrikken. Onder de doordringende geur schuilt een pittige en zoute smaak die een trouwe schare fans heeft veroverd.


6. Pont-l’Évêque

Pont-l'Évêque
Pont-l’Évêque

Zacht, glad en stinkend! Pont-l’Évêque, een kaas uit Normandië, heeft een kenmerkende en robuuste geur die zijn aanwezigheid aankondigt van mijlenver. Laat je niet misleiden door de milde smaak; deze kaas heeft een geurige impact. Geniet ervan met vers fruit en noten om de zintuiglijke ervaring in balans te brengen.


Zie hier: landen die het meeste kaas exporteren 2019 – De top 15


5. Livarot

 Livarot
Livarot

Afkomstig uit Normandië, is Livarot een kaas met pit. Zijn sterke geur kan je van je voeten blazen, terwijl de rijke en romige textuur je gehemelte betovert. Sommigen noemen het zelfs “de kolonel” vanwege de vijf lagen raffia eromheen gewikkeld. Het is een kaas met een attitude!


4. Roquefort

Roquefort
Roquefort

Geproduceerd in de regio Aveyron, is Roquefort een van ’s werelds meest geurige kazen. Zijn scherpe, zoute smaak gaat perfect samen met het aroma dat doet denken aan schimmel en vochtige grotten. Vaak te vinden in salades en sauzen, zal deze kaas zeker je smaakpapillen doen opspringen en je neus doen rimpelen.


3. Maroilles

Maroilles
Maroilles

Rechtstreeks uit het noorden van Frankrijk draagt Maroilles een legendarische reputatie vanwege zijn sterke, doordringende geur. Zijn oranje korst verbergt een romige, fluweelzachte binnenkant die smelt in je mond. De smaak is onderscheidend en wordt sterker naarmate de kaas rijpt, maar bereid je voor op een geur die in de lucht blijft hangen.


2. Époisses

Époisses
Époisses

Maak je klaar voor een steek in de neus! Deze gewassen korstkaas uit Bourgondië staat berucht om zijn intense geur. Het is alsof je rechtstreeks botst met een stinkende kaasvrachtwagen. Maar vrees niet, onder die olfactorische aanval schuilt een zachte en romige textuur, vergezeld van een complexe en hartige smaak. Het beste genoten met stokbrood en een glas wijn om de geur te maskeren.


1. Munster

Munster
Munster

Afkomstig uit de regio Elzas, is Munster geen gewone kaas. Zijn krachtige en doordringende aroma is vergeleken met een mix van natte hond en zweetvoeten. Bereid je voor op een romige textuur en een gedurfde smaak die je zintuigen zal uitdagen.


Top 10 meest stinkende Franse kazen

  1. Munster
  2. Époisses
  3. Maroilles
  4. Roquefort
  5. Livarot
  6. Pont-l’Évêque
  7. Vieux Boulogne
  8. Boulette d’Avesnes
  9. Maréchal
  10. Fiance Des Pyrenees

Geef een reactie