Wanneer ben je intelligenter dan je denkt? Negen aanwijzingen

Wanneer ben je intelligenter dan je denkt? Negen aanwijzingen
Wanneer ben je intelligenter dan je denkt? Negen aanwijzingen

Wanneer ben je intelligenter dan je denkt?

Vind je jezelf nogal slim, stop dan maar met lezen. Denk je dat het wel meevalt? Lees dan meer van wat we vonden op de website Inc.com


Lees hier ->>> meer over intelligentie op deze website.


Wanneer ben je intelligenter dan je denkt?


1. Je bent creatief

Dr. Katie Davis, een klinisch neuropsycholoog, vertelde Business Insider dat creativiteit zeker een teken van intelligentie is. Dit omdat het flexibel / out the box denken vereist en het vermogen om je denkpatronen van de ene naar de andere kant te kunnen sturen.


2. Je bent rommelig

Kathleen Vohs van de Universiteit van Minnesota zegt dat hoe rommeliger je bent, hoe slimmer je bent. Een studie die Vohs in Psychological Science publiceerde, bevatte twee groepen die werden gevraagd om creatieve toepassingen voor pingpongballen te bedenken. De ene groep werkte in een rommelige omgeving, terwijl de andere in een nette omgeving werkte. De ‘rommelige’ groep die brainstormde had aanzienlijk creatievere en interessantere ideeën.


3. Je bent nieuwsgierig

Hoe meer je leert en hoe slimmer je wordt. De wetenschap ondersteunt dit. Een studie van Goldsmiths University of London ontdekte dat ‘hoeveel mensen hun tijd en moeite in hun intellect investeren’ een grote rol speelt bij cognitieve groei.

Maar het is niet alleen meer leren dat je slimmer maakt, het is ook meer willen leren. Dit is ook een eigenschap die veel voorkomt bij intelligente mensen.


Zie hier de top 10 tips om beter te focussen op je studie.


4. Je praat tegen jezelf

Nee, praten tegen jezelf is geen teken dat je gek bent, integendeel. Een onderzoek van psychologen Paloma Mari-Beffa en Alexander Kirkham van de Universiteit van Bangor toonde aan dat door hardop tegen jezelf praten je zelfbeheersing, een belangrijke vorm van intelligentie, verbetert. Ze gaven de deelnemers aan de studie een reeks taken en bijbehorende schriftelijke instructies. Ze vroegen hen de instructies stil of hardop voor te lezen. De gemeten concentratie en prestatie van degenen die hardop lazen, was veel beter.

Hardop praten zorgt voor controle, daarom praten zoveel professionele atleten hardop tegen zichzelf tijdens wedstrijden.


5. Je hebt een hoge zelfbeheersing

Of je nu zelfbeheersing uitoefent door hardop tegen jezelf te praten of gewoon door het te willen, het is een over het hoofd gezien teken van intelligentie. Een psychologiestudie uit 2009 van Yale University gaf deelnemers IQ-tests en bood hen een beloning aan die ze onmiddellijk of later (voor een hoger bedrag) konden ontvangen.

Degenen die ervoor kozen om te wachten, hadden ook hogere IQ-scores. Dit geeft aan dat weerstand bieden aan het nemen van impulsieve beslissingen en het zorgvuldig afwegen van opties correleert met intelligentie.


6. Je bent goed in alleen zijn

Een studie gepubliceerd in het British Journal of Psychology toonde een verband aan tussen alleen zijn en intelligentie. Zie hier ->>> Intelligente mensen zijn liever alleen op deze website.


7. Je bent grappig

Een psychologiestudie van de Universiteit van New Mexico uit 2011 wees uit dat professionele komieken en mensen die grappige cartoononderschriften schreven, hoger scoorden op verbale intelligentie. Donkere humor en intelligentie gaan ook samen. Zie hier ->>> lachen om donkere humor duidt op intelligentie zegt onderzoek op deze website.


8. Je bent ruimdenkend

Een psychologiestudie van de Yale University uit 2008 toont aan dat meer intelligente mensen de neiging hebben open te staan ​​voor de standpunten van anderen. Ze formuleren pas een eigen standpunt als ze meerdere kanten bekeken hebben.

Dit heeft niets te maken met wispelturigheid. Uit het onderzoek bleek namelijk ook dat ruimdenkende mensen meer vertrouwen hebben in hun mening als ze eenmaal gevormd is en minder snel worden gemanipuleerd. Zie hier ook: Zijn racisten dom? Onderzoek wijst uit van wel….


9. Je bent er niet van overtuigd dat je bijzonder slim bent

Psychologen ontdekten het Dunning-Kruger-effect. Dit leert ons dat mensen die minder competent of intelligent zijn zichzelf consequent overschatten. Dit terwijl intelligente mensen zich veel meer bewust zijn van hun beperkingen.

En als je je beperkingen kent, is de kans groter dat je jezelf omringt met mensen om je beperkingen te compenseren. Het maakt je ook veel nieuwsgieriger om meer te leren, waardoor je slimmer wordt (zie ook aanwijzing 3). Zoals Shakespeare zei: ‘De dwaas denkt dat hij wijs is, maar de wijze weet dat hij een dwaas is.’